Sundhed & Ernæring/Health & Nutrition
Slutrapporter
Download rapport | Rapport nummer | Udgivet | Projektleder | Institution | Titel |
2023-177 | 2023-177 | August 2023 | Paolo Caserotti | Syddansk Universitet | I'm still standing – Forebyggelse af fysisk skrøbelighed hos 80+ årige hjemmeboende borgere (ved hjælp af mælkebaseret protein) |
2023-176 | 2023-176 | Juli 2023 | Nina Geiker | Københavns Universitet |
Sund graviditet - sundt barn. Optimal Ny Nordisk Hverdagsmad til gravide - |
2023-174 | 2023-174 | Juli 2023 | Christian Mølgaard | Københavns Universitet | Mejeriprodukter, b-vitamin og kognition hos børn |
2021-170 | 2021-170 | Juni 2021 | Lars Holm | Bispebjerg Hospital /KU FOOD | Indflydelsen af kostens totale proteinindhold og akut træning på udnyttelsen af vallesupplement og måltidsindtaget kasein |
2021-169 | 2021-169 | April 2021 | Esben Skipper Sørensen | Aarhus Universitet | Fordøjelse og optag af sundhedsgavnlige mælkeproteiner |
2021-167 | 2021-167 | Marts 2021 | Katrine Lindholm Bøgh | Danmarks Tekniske Universitet | Mikroflora og komælkstolerance |
2021-164 | 2021-164 | Februar 2021 | Søren Reiteleder | Bispebjerg Hospital | Strategier til modvirkning af aldersrelateret tab af muskelmasse: effekt af øget proteinindtag og træning |
2020-162 | 2020-162 | November 2020 | Anne Marie Beck | Herlev og Gentofte Hospital | Proteinrig mælk for at få gavn af træning af akut syge ældre |
2019-157 | 2019-157 | Juli 2019 | Kjeld Hermansen | Aarhus Universitetshospital | Effekten af et præ-måltid af valleprotein på postprandiel stofskifte hos personer med metabolisk syndrom og type 2 diabetes |
2018-151 | 2018-151 | Marts 2018 | Thure Krarup og Steen Haugaard | Bispebjerg Hospital | CutDM Pheno - Paradigmeskift i kostbehandling af diabetes. Reduktion af kulhydrat i diabeteskosten - mekanismer bag effekt behandling af type 2 diabetes via selektivt valg af makronæringsstoffer |
2018-150 | 2018-150 | Marts 2018 | Esben Skipper Sørensen | Aarhus Universitet | Brain Milk - mælkekomponenters optag og effekt på hjernens celler |
2017-149 | 2017-149 | December 2017 | Ellen Trolle | Danmarks Tekniske Universitet | Mejeriprodukters rolle i fremtidens sunde og bæredygtige måltider |
2017-148 | 2017-148 | November 2017 | Lotte Bach Larsen | Aarhus Universitet | Enestående oligosakkarider: Oligosakkaridprofiler af komælk for optimering af sundhedsgavnlige egenskaber |
2017-147 | 2017-147 | November 2017 | Katrine L. Bøgh | Danmarks Tekniske Universitet | Allergene versus tolerogene egenskaber af komælksbaserede hydrolysater |
2017-146 | 2017-146 | Oktober 2017 | Tine Tholstrup | Københavns Universitet | Er er plads til smør i en sund kost? |
2017-145 | 2017-145 | Maj 2017 | Stine B. Bering | Københavns Universitet | Mildt varmebehandlet bovint valleproteinkoncentrat som supplement til modermælkserstatning og human donormælk |
2017-144 | 2017-144 | Maj 2017 | Arne Astrup | Københavns Universitet | Helbredseffekt af højt indtag af ost |
2016-139 | 2016-139 | Maj 2016 | Lars Hellgren | Danmarks Tekniske Universitet | Kan brug af mælkephospholipider som emulgator i modermælkserstatninger påvirke tarmens mikrobiota i en retning som forebygger fedme og metabole sygdomme? |
2016-138 | 2016-138 | Maj 2016 | Trine Dalsgaard | Aarhus Universitet | FIAF: Mælk som regulator af lipidmetabolisme og overvægt. Afdækning af mælks evne til at øge faste-induceret adipose faktor (FIAF)-aktivitet |
2016-137 |
2016-137 |
Maj 2016 | Kjeld Hermansen | Aarhus Universitet | Mælkefedt,-proteiner og det Metaboliske Syndrom (DairyHealth) |
2015-136 |
2015-136 |
November 2015 | Jan Trige Rasmussen | Aarhus Universitet | Mælkelipidpartikler - sammensætning og sundhedsmæssige egenskaber af membranfraktioner, herunder laktosomer |
2015-134 |
2015-134 |
Oktober 2015 | Helle K M Bergholdt | Næstved Sygehus | Genetisk laktose-intolerance og comorbiditet |
2015-131 |
2015-131 |
Maj 2015 | Lars Holm | Bispebjerg Hospital | Betydningen af supplement med mælkeprotein for adaptationen af muskelmassen: Effekten af NSAID behandling hos ældre mænd med og uden kronisk lav grad af inflammation |
2014-126 |
2014-126 |
Oktober 2014 | Stine B Bering | Københavns Universitet | Bioaktive mælkeproteiner mod tarminflammation |
2014-125 |
2014-125 |
Oktober 2014 | Karsten Kristiansen | Københavns Universitet | Helsefremmende effekter af mælkeprodukter |
2014-124 |
2014-124 |
Maj 2014 | Lesli Hingstrup | Københavns Universitet | Pro- og præbiotika, mikrobiota og livsstilssygdomme |
2013-123 |
2013-123 |
November 2013 | Inge Tetens | Danmarks Tekniske Universitet | Effekten af D-vitamin berigelse i danske familier |
2013-122 |
2013-122 |
November 2013 | Christian Mølgaard | Københavns Universitet | Mælkekomponenter og metabolisk syndrom |
2013-121 |
2013-121 |
November 2013 | Luise Mølenberg Begtrup | Odense Universitets Hospital | Probiotika mod Irritabel tyktarm. Et randomiseret kontrolleret dobbeltblindet forsøg med 6 måneders behandling |
2012-120 |
2012-120 |
November 2012 | Charlotte Madsen | Danmarks Tekniske Universitet | Fødevareallergener og aggregerede peptider - en ny hypotese for sensibilisering |
2012-117 |
2012-117 |
Maj 2012 | Janice Sørensen | Københavns Universitet | Model for udvikling af funktionelle fødevarer til underernærede patienter |
2012-114 |
2012-114 |
April 2012 | Berit L. Heitmann | Københavns Universitet | Mælk og oral sundhed |
2012-112 |
2012-112 |
Marts 2012 | Janne K. Lorenzen | Københavns Universitet | Kalcium i mejeriprodukter til forebyggelse af overvægt |
2011-108 |
2011-108 |
Marts 2011 | Michael Kjær | Bispebjerg Hospital | Hvilken type mælkeprotein er bedst til at øge muskelmassen når indtaget lige efter styrketræning i utrænede såvel som i eliteatleter? |
2010-106 |
2010-106 |
December 2010 | Hanne C Bertram | Aarhus Universitet | A Nutrigenomic Approach in the Elucidation of Basic Molecular Mechanisms for the Action of Probiotic Bacteria - An NMR-Metabolomic Study of Biofluids and Tissues |
2010-103 |
2010-103 |
Marts 2010 | Berit L. Heitmann | Københavns Universitet | Indtag af mejeriprodukter og risikofaktorer for udvikling af type 2-diabetes mellitus og kardiovaskulære sygdomme |
2009-100 |
2009-100 |
Oktober 2009 | Esben Skipper Sørensen | Aarhus Universitet |
Osteopontins immunstimulerende effekter |
2009-96 |
2009-96 |
April 2009 | Mogens Jakobsen | Københavns Universitet |
Probiotiske bakterier: Belysning af interaktioner med det cellulære immunsystem, stimulering af tarmepithelets forsvarsmekanismer og gavnlige indvirkning på spædbørns immunstatus, tarmslimhinde og dermed sundhed |
2007-87 |
2007-87 |
Marts 2007 | Tine Tholstrup | Københavns Universitet |
Har mælkefedt en forebyggende effekt på diabetes type II og andre velfærdssygdomme? |
2006-80 |
2006-80 |
November 2006 | Christian Würtz Heegaard | Aarhus Universitet |
Bioaktivt mælkeprotein - Undersøgelse af EPV20's effekt på cellepatologisk kolesterolophobning |
2006-74 |
2006-74 |
Marts 2006 | Xuebing Xu | Danmarks Tekniske Universitet |
Fremstilling af et nyt smørprodukt med forbedrede ernæringsmæssige egenskaber |
2004-64 |
2004-64 |
December 2004 | Tine Tholstrup | Københavns Universitet | Indhold i dansk mælk og mælkeprodukter af cis-, trans-konjugeret linolsyre (CLA) og vaccensyre og disse komponenters ernæringsmæssige betydning |
2004-62 |
2004-62 |
September 2004 | Klaus Bukhave | Københavns Universitet | Mælkemineralblanding til kalciumberigelse af fødevarer |
2004-61 |
2004-61 |
Juli 2004 | Arne Astrup | Københavns Universitet | Mejeriprodukter - Kalciums betydning for legemsvægten |
2004-58 |
2004-58 |
Marts 2004 | Lars Hellgren | Danmarks Tekniske Universitet | Gangliosider fra vallefedt - Potentiale som sundhedsgavnlig komponent i modermælkserstatninger |
2004-57 |
2004-57 |
Februar 2004 | Esben Skipper Sørensen | Aarhus Universitet | Osteopontin - En aktivator af det cellulære immunforsvar |
2003-54 |
2003-54 |
Juni 2003 | Carl-Erik Høy | Danmarks Tekniske Universitet | Mælkephospholipiders ernæringsmæssige betydning |
2003-53 |
2003-53 |
Maj 2003 | Kim Fleischer Michaelsen | Københavns Universitet | In vitro-metoder til vurdering af mikroorganismers adhæsionsegenskaber med henblik på probiotisk effekt |
2003-52 |
2003-52 |
April 2003 | Hanne Frøkiær | Danmarks Tekniske Universitet | Karakterisering af immunmodulerende komponenter i mælk |
2002-45 |
2002-45 |
April 2002 | Carl-Erik Høy | Danmarks Tekniske Universitet | Ernæringsmæssige effekter af mælkefedtstoffers fysiske tilstand |
2001-38 |
2001-38 |
Januar 2001 | Kim Fleischer Michaelsen | Københavns Universitet | Humanfysiologiske effekter af mælkesyrebakterier |
2000-37 |
2000-37 |
August 2000 | Kim Fleischer Michaelsen | Københavns Universitet | Fortsatte studier af kostens, specielt kalciums, betydning for knoglemineralisering hos børn og unge |
1999-27 |
1999-27 |
August 1999 | Vibeke Barkholt | Danmarks Tekniske Universitet | Fortsat karakterisering af hypoallergene mælkeprodukter |
1999-23 |
1999-23 |
Marts 1999 | Vibeke Barkholt | Danmarks Tekniske Universitet | Relationer mellem allergiforebyggende effekt og kemisk sammensætning for nogle hypoallergene modermælkserstatninger |
1998-22 |
1998-22 |
November 1998 | Arne Astrup | Københavns Universitet | Effekten af en proteinrig versus kulhydratrig kost på vægt, kropssammensætning, blodlipider og nyrefunktion hos overvægtige personer |
1996-8 |
1996-8 |
Marts 1996 | Kim Fleischer Michaelsen | Københavns Universitet | Kalkindtagets betydning for skelettets mineralisering i vækstperioden |
1995-6 |
1995-6 |
December 1995 | Gunhild Hølmer | Danmarks Tekniske Universitet | Smørfedt og smørfedtblandingers ernæringsmæssige betydning |
1995-5 |
1995-5 |
December 1995 | Brittmarie Sandström | Københavns Universitet | Mineralabsorptionsstimulerende komponenter i mælk |
1995-4 |
1995-4 |
December 1995 | Brittmarie Sandström | Københavns Universitet | Ernæringsmæssig optimering af mælkefedt |