Fødevaresikkerhed/Food safety
Slutrapporter
Download rapport | Rapport nummer | Udgivet | Projektleder | Institution | Titel |
2022-173 | 2022-173 | August 2022 | Lene Jespersen | Københavns Universitet | InBrine – Betydning af saltlagens mikrobiologi for ostekvalitet |
2021-165 | 2021-165 | Marts 2021 | Søren Aabo | Danmarks Tekniske Universitet | Mikrobiologisk risikoklassificering af genindvundet og recirkuleret vand på mejerivirksomheder (G/R vand) |
2019-158 | 2019-158 | Juli 2019 | Paw Dalgaard | Danmarks Tekniske Universitet | Prædiktionsværktøj til risikovurdering og dokumentation af fødevaresikkerhed |
2018-154 | 2018-154 | Juni 2018 | Bjarke Christensen | Danmarks Tekniske Universitet | Et nyt paradigme inden for osteproduktion - anvendelse af cellular automaton modellering til reduktion af ostemodningstiden |
2016-142 | 2016-142 | December 2016 | Mogens Klistrup | Danmarks Tekniske Universitet | Modningsforløbet i ostekorn, analyseret for Lactococus stammer med flere kromosomer |
2015-130 | 2015-130 | April 2015 | Lene Jespersen | Københavns Universitet | Nye strategier til vurdering af virulenspotentialet af fødevarebårne patogener bestem ved kvantitative gen-analyser (GeneQuant) |
2015-129 | 2015-129 | April 2015 | Lene Jespersen | Københavns Universitet | Optimering af ostekvalitet ved styring af mælks redoxpotentiale (OstRedox) |
2012-119 | 2012-119 | November 2012 | Ann Detmer | DHI | FoodMathModel: Matematisk modelleringsværktøj til optimering af processtyring og produktudvikling indenfor mejeriindustrien |
2012-116 | 2012-116 |
Maj 2012 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Forudsigelse af råmælksosts kvalitet og fødevaresikkerhed |
2011-109 | 2011-109 |
Oktober 2011 |
Henrik Siegumfeldt |
Københavns Universitet | Starterkulturers fysiologiske og genetiske status som indikator for modningsforløb i ost |
2010-104 | 2010-104 |
Juni 2010 |
Lene Jespersen |
Københavns Universitet | Nye veje til optimeret ostekvalitet - "smalltalk og funktionelle komponenter" |
2009-95 | 2009-95 |
Marts 2009 |
Rasmus Bro |
Københavns Universitet | Simpel Bioinformatik |
2007-91 | 2007-91 |
August 2007 |
Mogens Klistrup |
Danmarks Tekniske Universitet | Fermentering af mælk, kortlagt ud fra fysiologiske ændringer i Lactococcus lactis, undersøgt ved DNA-mikroarray og proteomanalyse |
2007-90 | 2007-90 |
April 2007 |
Peter Ruhdal Jensen |
Danmarks Tekniske Universitet | Mælk - Syrningseffektivitet af den primære starter |
2007-86 | 2007-86 |
Marts 2007 |
Per Væggemose Nielsen |
Danmarks Tekniske Universitet | Effekt af miljøforhold på smag og aromastofdannelse i danske skimmeloste |
2007-85 | 2007-85 |
Februar 2007 |
Peter Ruhdal Jensen |
Danmarks Tekniske Universitet | Diagnosticering af bakteriofaginficerede celler i syrningsprocesser |
2006-79 | 2006-79 |
November 2006 |
Henrik Seigumfeldt |
Københavns Universitet | Ost - Belysning af interaktioner imellem propionsyrebakterier og laktobaciller under ostemodning |
2006-73 | 2006-73 |
Marts 2006 |
Lene Jespersen |
Københavns Universitet | Karakterisering og optimering af gærs etablering og vækst på overflademodnede oste |
2005-72 | 2005-72 |
September 2005 |
Ylva Ardö |
Københavns Universitet | Hæmning af klostridier i ost og ensilage ved brug af antimikrobielle kulturer med bakterier, som forekommer naturligt i danske oste |
2005-65 | 2005-65 |
Januar 2005 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Fysiologisk og molekylærbiologisk karakterisering af gær i ost |
2004-63 | 2004-63 |
Oktober 2004 |
Jytte Josephsen |
Københavns Universitet | PCR-metode til detektion af lytiske laktokokfager og identifikation af gener bestemmende for værtsspecificitet |
2004-60 | 2004-60 |
Maj 2004 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Early events i Lactococcus lactis som mål for aktivitet og syrningsforløb |
2004-59 | 2004-59 |
April 2004 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Kvalitet og holdbarhed af hvidskimmeloste |
2003-55 | 2003-55 |
Oktober 2003 |
Hans Israelsen |
Bioteknologisk Institut | Karakterisering og optimering af mekanismer bag frigørelse af enzymer fra mælkesyrebakterier |
2003-49 | 2003-49 |
Februar 2003 |
Ylva Ardö |
Københavns Universitet | Medfølgefloraens rolle i modningen af danske ostetyper |
2002-44 | 2002-44 |
April 2002 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Interaktioner mellem mælkens egne enzymer og Penicillium roqueforti |
2002-43 | 2002-43 |
Marts 2002 |
Karin Hammer |
Københavns Universitet | Varmechok i Lactococcus - Reguleringsmekanismer og mutanter i stressrespons |
2001-41 | 2001-41 |
Maj 2001 |
Karin Hammer |
Danmarks Tekniske Universitet | Kontrol af metabolisk flux igennem glykolysen hos laktokokker |
2000-36 | 2000-36 |
August 2000 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Early events i mælkesyrebakterier og forudsigelse af fermenteringsforløb |
2000-33 | 2000-33 |
Maj 2000 |
Torben Ellebæk Petersen |
Aarhus Universitet | Proteolytiske enzymer og bioaktive peptider i mælk |
1999-26 | 1999-26 |
August 1999 |
Hans Israelsen |
Bioteknologisk Institut | Identifikation af transportsignaler, der i mælkesyrebakterier sikrer udskillelsen af plasminogenfragmenter |
1999-25 | 1999-25 |
Juli 1999 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Interaktioner mellem den termofile og mesofile starterkultur og Penicillium roqueforti |
1998-20 | 1998-20 |
Oktober 1998 |
Susanne Knöchel |
Københavns Universitet | Vækst og overlevelse af patogene bakterier i ost |
1998-19 | 1998-19 |
September 1998 |
Kirsten Jørgensen |
Københavns Universitet | Bacillus cereus' betydning i danske mejeriprodukter |
1998-17 | 1998-17 |
Juli 1998 |
Mogens Jakobsen |
Københavns Universitet | Lipolytisk og proteolytisk aktivitet samt forudsigelse af modningsforløb ved fremstilling af Danablu |
1998-16 | 1998-16 |
Maj 1998 |
Finn Kvist Vogensen |
Københavns Universitet | Fysiologisk-genetisk karakterisering af varmechok i Lactococcus |
1998-15 | 1998-15 |
Marts 1998 |
Per Væggemose Nielsen |
Danmarks Tekniske Universitet | Fysiologi, økologi og resistensforhold hos skimmelsvampe tilknyttet mejeriprodukter, især osteprodukter |
1996-12 | 1996-12 | Juli 1996 | Ole Filtenborg | Danmarks Tekniske Universitet | Moderne levnedsmiddelmykologiske metoder i relation til hygiejne |
1996-11 | 1996-11 | Juni 1996 | Torbel Ellebæk Petersen | Aarhus Universitet | Proteolytiske enzymer i mælk |
1995-3 | 1995-3 | December 1995 | Hans Israelsen | Bioteknologisk Institut | Lactococcus lactis med ændrede proteolytiske egenskaber |