Sundhed & Ernæring/Health & Nutrition

Slutrapporter

Download rapport Rapport nummer Udgivet Projektleder Institution Titel
2023-177 2023-177 August 2023 Paolo Caserotti  Syddansk Universitet I'm still standing – Forebyggelse af fysisk
skrøbelighed hos 80+ årige hjemmeboende
borgere (ved hjælp af mælkebaseret protein)
2023-176 2023-176 Juli 2023 Nina Geiker Københavns Universitet

Sund graviditet - sundt barn. Optimal Ny Nordisk Hverdagsmad til gravide -
Et åbent vindue til at udvikle et sundt barn

2023-174 2023-174 Juli 2023 Christian Mølgaard Københavns Universitet Mejeriprodukter, b-vitamin og kognition hos børn
2021-170 2021-170 Juni 2021 Lars Holm Bispebjerg Hospital /KU FOOD Indflydelsen af kostens totale proteinindhold og akut træning på udnyttelsen af vallesupplement og måltidsindtaget kasein
2021-169 2021-169 April 2021 Esben Skipper Sørensen Aarhus Universitet Fordøjelse og optag af sundhedsgavnlige mælkeproteiner
2021-167 2021-167 Marts 2021 Katrine Lindholm Bøgh Danmarks Tekniske Universitet Mikroflora og komælkstolerance
2021-164 2021-164 Februar 2021 Søren Reiteleder Bispebjerg Hospital Strategier til modvirkning af aldersrelateret tab af muskelmasse: effekt af øget proteinindtag og træning
2020-162 2020-162 November 2020 Anne Marie Beck Herlev og Gentofte Hospital Proteinrig mælk for at få gavn af træning af akut syge ældre
2019-157 2019-157 Juli 2019 Kjeld Hermansen  Aarhus Universitetshospital Effekten af et præ-måltid af valleprotein på postprandiel stofskifte hos personer med metabolisk syndrom og type 2 diabetes
2018-151 2018-151 Marts 2018 Thure Krarup og Steen Haugaard Bispebjerg Hospital CutDM Pheno - Paradigmeskift i kostbehandling af diabetes. Reduktion af kulhydrat i diabeteskosten - mekanismer bag effekt behandling af type 2 diabetes via selektivt valg af makronæringsstoffer
2018-150 2018-150 Marts 2018 Esben Skipper Sørensen  Aarhus Universitet Brain Milk - mælkekomponenters optag og effekt på hjernens celler
2017-149 2017-149 December 2017 Ellen Trolle Danmarks Tekniske Universitet Mejeriprodukters rolle i fremtidens sunde og bæredygtige måltider
2017-148 2017-148 November 2017 Lotte Bach Larsen  Aarhus Universitet Enestående oligosakkarider: Oligosakkaridprofiler af komælk for optimering af sundhedsgavnlige egenskaber
2017-147 2017-147 November 2017 Katrine L. Bøgh Danmarks Tekniske Universitet  Allergene versus tolerogene egenskaber af komælksbaserede hydrolysater
2017-146 2017-146 Oktober 2017 Tine Tholstrup Københavns Universitet Er er plads til smør i en sund kost?
2017-145 2017-145 Maj 2017 Stine B. Bering Københavns Universitet Mildt varmebehandlet bovint valleproteinkoncentrat som supplement til modermælkserstatning og human donormælk
2017-144 2017-144 Maj 2017 Arne Astrup  Københavns Universitet Helbredseffekt af højt indtag af ost
2016-139 2016-139 Maj 2016 Lars Hellgren Danmarks Tekniske Universitet Kan brug af mælkephospholipider som emulgator i modermælkserstatninger påvirke tarmens mikrobiota i en retning som forebygger fedme og metabole sygdomme?
2016-138 2016-138 Maj 2016 Trine Dalsgaard Aarhus Universitet FIAF: Mælk som regulator af lipidmetabolisme og overvægt. Afdækning af mælks evne til at øge faste-induceret adipose faktor (FIAF)-aktivitet
2016-137

2016-137

Maj 2016 Kjeld Hermansen Aarhus Universitet Mælkefedt,-proteiner og det Metaboliske Syndrom (DairyHealth)
2015-136

2015-136

November 2015 Jan Trige Rasmussen Aarhus Universitet Mælkelipidpartikler - sammensætning og sundhedsmæssige egenskaber af membranfraktioner, herunder laktosomer
2015-134

2015-134

Oktober 2015 Helle K M Bergholdt Næstved Sygehus Genetisk laktose-intolerance og comorbiditet
2015-131

2015-131

Maj 2015 Lars Holm  Bispebjerg Hospital Betydningen af supplement med mælkeprotein for adaptationen af muskelmassen: Effekten af NSAID behandling hos ældre mænd med og uden kronisk lav grad af inflammation
2014-126

2014-126

Oktober 2014 Stine B Bering Københavns Universitet Bioaktive mælkeproteiner mod tarminflammation
2014-125

2014-125

Oktober 2014 Karsten Kristiansen Københavns Universitet Helsefremmende effekter af mælkeprodukter
2014-124

2014-124

Maj 2014 Lesli Hingstrup Københavns Universitet Pro- og præbiotika, mikrobiota og livsstilssygdomme
2013-123

2013-123

November 2013 Inge Tetens  Danmarks Tekniske Universitet Effekten af D-vitamin berigelse i danske familier
2013-122

2013-122

November 2013 Christian Mølgaard Københavns Universitet Mælkekomponenter og metabolisk syndrom
2013-121

2013-121

November 2013 Luise Mølenberg Begtrup Odense Universitets Hospital  Probiotika mod Irritabel tyktarm. Et randomiseret kontrolleret dobbeltblindet forsøg med 6 måneders behandling
2012-120

2012-120

November 2012 Charlotte Madsen  Danmarks Tekniske Universitet Fødevareallergener og aggregerede peptider - en ny hypotese for sensibilisering
2012-117

2012-117

Maj 2012 Janice Sørensen Københavns Universitet Model for udvikling af funktionelle fødevarer til underernærede patienter
2012-114

2012-114

April 2012 Berit L. Heitmann Københavns Universitet Mælk og oral sundhed
2012-112

2012-112

Marts 2012 Janne K. Lorenzen Københavns Universitet Kalcium i mejeriprodukter til forebyggelse af overvægt
2011-108

2011-108

Marts 2011 Michael Kjær Bispebjerg Hospital Hvilken type mælkeprotein er bedst til at øge muskelmassen når indtaget lige efter styrketræning i utrænede såvel som i eliteatleter?
2010-106

2010-106

December 2010 Hanne C Bertram Aarhus Universitet A Nutrigenomic Approach in the Elucidation of Basic Molecular Mechanisms for the Action of Probiotic Bacteria - An NMR-Metabolomic Study of Biofluids and Tissues
2010-103

2010-103

Marts 2010 Berit L. Heitmann Københavns Universitet  Indtag af mejeriprodukter og risikofaktorer for udvikling af type 2-diabetes mellitus og kardiovaskulære sygdomme
2009-100

2009-100

Oktober 2009 Esben Skipper Sørensen Aarhus Universitet

Osteopontins immunstimulerende effekter

2009-96

2009-96

April 2009 Mogens Jakobsen Københavns Universitet

Probiotiske bakterier: Belysning af interaktioner med det cellulære immunsystem, stimulering af tarmepithelets forsvarsmekanismer og gavnlige indvirkning på spædbørns immunstatus, tarmslimhinde og dermed sundhed

2007-87

2007-87

Marts 2007 Tine Tholstrup Københavns Universitet

Har mælkefedt en forebyggende effekt på diabetes type II og andre velfærdssygdomme?

2006-80

2006-80

November 2006 Christian Würtz Heegaard Aarhus Universitet

Bioaktivt mælkeprotein - Undersøgelse af EPV20's effekt på cellepatologisk kolesterolophobning

2006-74

2006-74

Marts 2006 Xuebing Xu Danmarks Tekniske Universitet

Fremstilling af et nyt smørprodukt med forbedrede ernæringsmæssige egenskaber

2004-64

2004-64

December 2004 Tine Tholstrup Københavns Universitet Indhold i dansk mælk og mælkeprodukter af cis-, trans-konjugeret linolsyre (CLA) og vaccensyre og disse komponenters ernæringsmæssige betydning
2004-62

2004-62

September 2004 Klaus Bukhave Københavns Universitet Mælkemineralblanding til kalciumberigelse af fødevarer
2004-61

2004-61

Juli 2004 Arne Astrup Københavns Universitet Mejeriprodukter - Kalciums betydning for legemsvægten
2004-58

2004-58

Marts 2004 Lars Hellgren Danmarks Tekniske Universitet Gangliosider fra vallefedt - Potentiale som sundhedsgavnlig komponent i modermælkserstatninger
2004-57

2004-57

Februar 2004 Esben Skipper Sørensen Aarhus Universitet Osteopontin - En aktivator af det cellulære immunforsvar
2003-54

2003-54

Juni 2003  Carl-Erik Høy Danmarks Tekniske Universitet  Mælkephospholipiders ernæringsmæssige betydning 
2003-53

2003-53

Maj 2003 Kim Fleischer Michaelsen Københavns Universitet In vitro-metoder til vurdering af mikroorganismers adhæsionsegenskaber med henblik på probiotisk effekt
2003-52

2003-52

April 2003 Hanne Frøkiær Danmarks Tekniske Universitet Karakterisering af immunmodulerende komponenter i mælk
2002-45

2002-45

April 2002 Carl-Erik Høy Danmarks Tekniske Universitet Ernæringsmæssige effekter af mælkefedtstoffers fysiske tilstand
2001-38

2001-38

Januar 2001 Kim Fleischer Michaelsen Københavns Universitet Humanfysiologiske effekter af mælkesyrebakterier
2000-37

2000-37

August 2000 Kim Fleischer Michaelsen Københavns Universitet Fortsatte studier af kostens, specielt kalciums, betydning for knoglemineralisering hos børn og unge
1999-27

1999-27

August 1999 Vibeke Barkholt Danmarks Tekniske Universitet Fortsat karakterisering af hypoallergene mælkeprodukter
1999-23

1999-23

Marts 1999 Vibeke Barkholt Danmarks Tekniske Universitet Relationer mellem allergiforebyggende effekt og kemisk sammensætning for nogle hypoallergene modermælkserstatninger
1998-22

1998-22

November 1998 Arne Astrup Københavns Universitet Effekten af en proteinrig versus kulhydratrig kost på vægt, kropssammensætning, blodlipider og nyrefunktion hos overvægtige personer
1996-8

1996-8

Marts 1996 Kim Fleischer Michaelsen Københavns Universitet Kalkindtagets betydning for skelettets mineralisering i vækstperioden
1995-6

1995-6

December 1995 Gunhild Hølmer Danmarks Tekniske Universitet Smørfedt og smørfedtblandingers ernæringsmæssige betydning
1995-5

1995-5

December 1995 Brittmarie Sandström Københavns Universitet  Mineralabsorptionsstimulerende komponenter i mælk
1995-4

1995-4

December 1995 Brittmarie Sandström Københavns Universitet  Ernæringsmæssig optimering af mælkefedt
Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk