Mejeriforskningsnyt

Her på siden kan du læse om nyt fra mejeriforskningsverden, og om de resultater og publikationer, der kommer ud af projekterne under Mejeribrugets ForskningsFond.

Minimering af miljøpåvirkningen ved in-situ rengøring (cleaning in place)

27. september 2024

Serafim Bakalis fra Københavns Universitet samt kollegaer præsenterer projektet SmartClean i Mælkeritidende. Dette projekt fokuserer på at udvikle validerede modeller, der muliggør optimering af CIP-processer i mejeriindustrien. Læs mere om projektet her.

Hvordan ost kan fremme en grøn spiseadfærd

16. september 2024

Karsten Olsen præsenterer projektet ’Hvordan ost kan fremme en grøn spiseadfærd’ i Mælkeritidende. Formålet med dette projekt er at undersøge, hvorledes naturligt forekommende umami- og kokumi-smagskomponenter og frie fedtsyrer i ost kan være med til at gøre bæredygtige plantebaserede måltider mere smagfulde og foretrukne hos forbrugerne. Læs mere om projektet HER.

Mælk og mikrobiota dysbiose i underernærede børn – MicroGAM

9. september 2024

Benedicte Grenov og kollegaer fra Københavns Universitet har præsenteret deres resultaterne fra projekt ’Mælk og mikrobiota dysbiose i underernærede børn’ i Mælkeritidende.  Studiet har undersøgt effekter af mælkeprotein og vallepermeat på tarmmikrobiomet hos ugandiske børn med hæmmet højdevækst. Se resultaterne her.

ARKIV

Tidligere nyheder fra mejeriforskningsverdenen findes her: