Mejeriforskningsnyt

Her på siden kan du læse om nyt fra mejeriforskningsverden, og om de resultater og publikationer, der kommer ud af projekterne under Mejeribrugets ForskningsFond.

Ny rapport med fokus på Cellebaseret produktion af mælkebestanddele

19. december 2024

En ny rapport er blevet publiceret fra Nationalt center for Fødevarer og Jordbrug, Aarhus Universitet med fokus på Cellebaseret produktion af mælkebestanddele. I denne vidensyntese præsenteres en status for cellebaseret produktion af mælkebestanddele.
Rapporten beskriver hvordan teknologierne virker, den nuværende forskning på området og de muligheder og udfordringer, der kan være i forhold til fremtidig produktion af mælkebestanddele og anvendelsen af disse i fødevarer. Noget af den underlæggende forskning i denne rapport er støttet af Mejeribrugets ForskningsFond i projektet kaldt CleanMilk.

Igangsatte projekter under Mejeribrugets ForskningsFond

25. november 2024

Otte nyligt igangsatte projekter, alle startet i 2023, under Mejeribrugets ForskningsFond, præsenteres i en ny artikel i Mælkeritidende. Alle forskningsprojekterne har et klart anvendelsessigte og bidrager med viden om mælkens forarbejdning, produktsammensætning, kvalitet og sundhed. Læs om de igangsatte projekter her.

Minimering af miljøpåvirkningen ved in-situ rengøring (cleaning in place)

27. september 2024

Serafim Bakalis fra Københavns Universitet samt kollegaer præsenterer projektet SmartClean i Mælkeritidende. Dette projekt fokuserer på at udvikle validerede modeller, der muliggør optimering af CIP-processer i mejeriindustrien. Læs mere om projektet her.

Hvordan ost kan fremme en grøn spiseadfærd

16. september 2024

Karsten Olsen præsenterer projektet ’Hvordan ost kan fremme en grøn spiseadfærd’ i Mælkeritidende. Formålet med dette projekt er at undersøge, hvorledes naturligt forekommende umami- og kokumi-smagskomponenter og frie fedtsyrer i ost kan være med til at gøre bæredygtige plantebaserede måltider mere smagfulde og foretrukne hos forbrugerne. Læs mere om projektet HER.

ARKIV

Tidligere nyheder fra mejeriforskningsverdenen findes her: