Fødevaresikkerhed & Analyser
Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt centralt for at opretholde troværdighed i forhold til kunder og forbrugere. Det er desuden vigtigt at udvikle analyser og metoder, der kan bruges til vurdering og dokumentation af produkternes sikkerhed, kvalitet og holdbarhed.
Aktuelle projekter
InBrine: Betydning af saltlagens mikrobielle sammensætning for smagsudvikling og hæmning af uønsket skimmelvækst på danske oste
AFunDay – antifungal biobeskyttelse af mejeriprodukter
Læs mere om projektet her.
AFunDay – antifungal biobeskyttelse af mejeriprodukterCbot-PREDICTOR: Clostridium botulinum og sikre oste
Læs mere om projektet her.
Cbot-PREDICTOR: Clostridium botulinum og sikre ostePhageWarn – Forudsigelse af bakteriofagproblemer på ostemejerier
Læs mere om projektet her.
PhageWarn – Forudsigelse af bakteriofagproblemer på ostemejerierImprove Dairy Life – Forebyggelse af gærkontaminering i fermenterede mejeriprodukter for forbedring af kvalitet og holdbarhed
AUROMA – Automatiseret analyse af aromaprofiler med machine learning
Læs mere om projektet her.
AUROMA – Automatiseret analyse af aromaprofiler med machine learningBedre fødevaresikkerhed med helgenomsekventering og maskinlæring
Læs mere om projektet her.
Bedre fødevaresikkerhed med helgenomsekventering og maskinlæringMicroLink – Forudsigelse af mikrobiologiske enzymers indflydelse på holdbarhed og kvalitet vha. omics-teknologier
Grith Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer, Landbrug & Fødevarer/Skejby