Fødevaredesign, Teknologi & Bioteknologi
Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der fokuserer på optimering og udvikling af mejeriteknologiske processer, herunder nye bæredygtige fremstillingsmetoder og teknologier til produktion af mejeriprodukter og ingredienser. Mejeribrugets ForskningsFond investerer også i forskning, der undersøger hvordan bakterier, gær, skimmelsvampe og enzymer kan bruges til at fremstille differentierede mejeriprodukter og styre kvalitet og holdbarhed samt skabe smagsoplevelser for forbrugere og kunder.
Aktuelle projekter
BESPOKE: Langtids-stabile, syrnede mejeriprodukter ved brug af funktionelle, mejeri-baserede ingredienser
Læs mere om projektet her.
BESPOKE: Langtids-stabile, syrnede mejeriprodukter ved brug af funktionelle, mejeri-baserede ingredienserBig Cheese Data: Fuldautomatisk on-line 3D NIRS målinger, modellering og styring af kvaliteten i osteproduktionen
Dannelse, isolering og funktionel karakterisering af beta-kaseinfragmenter i mælk (BETAFRAG)
Læs mere om projektet her.
Dannelse, isolering og funktionel karakterisering af beta-kaseinfragmenter i mælk (BETAFRAG)Effektiv tørring og rekonstituering af yoghurtpulver
Læs mere om projektet her.
Effektiv tørring og rekonstituering af yoghurtpulverMETACHEESE: Fra ostmikrobiom til robuste osteprocesser
Læs mere om projektet her.
METACHEESE: Fra ostmikrobiom til robuste osteprocesserPHLIP: Nye fosfolipidholdige fraktioner i mælk
Læs mere om projektet her.
PHLIP: Nye fosfolipidholdige fraktioner i mælkOptimering af smagsdannelse i hårde oste
Læs mere om projektet her.
Optimering af smagsdannelse i hårde osteGELCOOK – Mekanismen bag dannelse af kogestabile mælkegeler
Læs mere om projektet her.
GELCOOK – Mekanismen bag dannelse af kogestabile mælkegelerFILTRATE – Forståelsen af centrale processeringsparametre for at designe nye, forbedrede funktionelle mælkeproteinkoncentrater
MilkStreamValue – Forbindelser med lav molekylvægt i mælke- og mejeriprodukter
Læs mere om projektet her.
MilkStreamValue – Forbindelser med lav molekylvægt i mælke- og mejeriprodukterPROCALCIUM - Calciums re-fordeling i ostemælk under forarbejdning
Læs mere om projektet her.
PROCALCIUM - Calciums re-fordeling i ostemælk under forarbejdningCLIMATE MILK - Effekt af metan-reducerende tilsætningsstoffer i foderet på mælkens kvalitet og funktionalitet
PROFLEX – Strukturel design af fødevaremodeller for en flexitarkost
Læs mere om projektet her.
PROFLEX – Strukturel design af fødevaremodeller for en flexitarkostSYSPOR – Kontrol af syreresistente sporedannere i syrnede, ikke-kølede mejeriprodukter
Læs mere om projektet her.
SYSPOR – Kontrol af syreresistente sporedannere i syrnede, ikke-kølede mejeriprodukterGrith Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer, Landbrug & Fødevarer/Skejby