Forbedring af lavfedtholdig halvfast ost gennem regulering af peptidsammensætningen
Formålet er at undersøge, hvorledes peptidsammensætning skal justeres i relation til den kemiske sammensætningen, for at give lavfedtholdige halvfaste oste en god og stabil konsistens og smag.
Af: Grith Mortensen
Den store efterspørgsel der vokset frem for lavfedtholdige fødevarer med høj spisekvalitet er baggrunden for projektet.
Det skal i projektet undersøges, hvordan specielt tilpassede starter- og modningskulturer kan anvendes for at opnå den mest fordelagtige sammensætning af peptider i lavfedtholdig ost.
Projekt: 1999 - 2002
Budget: 3.672.000 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: FØTEK 3
Projektleder: Ylva Ardö
Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet
Publikationer og præsentationer
Mælkeritidende (2000) 2.
International Dairy Journal (2001) 11, 423-431.
Mælkeritidende (2003) 19.