Forbedring af mælkeproteiners skumningsegenskabre ved enzymatisk behandling

Projektets overordnede mål har været at beskrive mælkeproteiners egenskaber i luft-vand grænseflader med udgangspunkt i deres struktur.

Af: Grith Mortensen 

Det har været hensigten med projektet at etablere en sammenhængende informationskæde fra proteiners og peptiders struktur til deres egenskaber i luft-vand grænseflader (både i sig selv og som skum).

Forståelse for, hvad der påvirker mælkeproteiners skumegenskaber og dermed, hvordan de kan styres på et ikke-empirisk grundlag, vil kunne være til stor nytte ved fremstilling og udvikling af mælkeproteinprodukter med særlige anvendelser.

Projekt: 2000

Budget: 1.610.000 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden

Projektleder: Karsten B. Qvist (efterfølgende Richard Ipsen)

Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2001-40

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk