Forbedring af lavfedtholdig halvfast ost gennem regulering af peptidsammensætningen

Formålet er at undersøge, hvorledes peptidsammensætning skal justeres i relation til den kemiske sammensætningen, for at give lavfedtholdige halvfaste oste en god og stabil konsistens og smag.

Af: Grith Mortensen 

Den store efterspørgsel der vokset frem for lavfedtholdige fødevarer med høj spisekvalitet er baggrunden for projektet.

Det skal i projektet undersøges, hvordan specielt tilpassede starter- og modningskulturer kan anvendes for at opnå den mest fordelagtige sammensætning af peptider i lavfedtholdig ost.

Projekt: 1999 - 2002

Budget: 3.672.000 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: FØTEK 3

Projektleder: Ylva Ardö

Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet

 

 

Publikationer og præsentationer

Mælkeritidende (2000) 2.

International Dairy Journal (2001) 11, 423-431.

Mælkeritidende (2003) 19.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2003-48

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk