Dyrevelfærd i Danmark
Hvordan sikres dyrevelfærden i det danske mejeribrug, og hvilke tiltag gøres der for at forbedre den? Hvorfor adskilles ko og kalv og er det egentlig bedst for koen at gå på græs eller være i stald? Alt det og meget mere kan du finde svar på her.
ER DER HORMONER I MÆLKEN?
På baggrund af historier fra især USA tror nogle forbrugere, at der i vid udstrækning anvendes hormoner i den danske mælkeproduktion. Men er der hormoner i mælk? Og er det farligt for forbrugerne? Svarene får du her i artiklen.
KØER PÅ GRÆS ELLER I EN STALD - HVAD ER BEDST FOR MALKEKOEN?
Flere og flere forbrugere bekymrer sig om dyrevelfærd. Men hvad betyder det for koen om den kommer på græs eller altid er i en løsdriftsstald? Svaret på dette afhænger helt af forholdene hos den enkelte landmand og den enkelte besætning.
INSEMINERING AF KØER
Mange landmænd inseminerer deres køer. Men burde man ikke hellere lade naturen gå sin gang og bruge en rigtig tyr i stedet for? Læs her om, hvorfor landmændene bruger insemination, hvordan det foregår og hvilke fordele det her.
KVALITETSSIKRING AF DYREVELFÆRD FOR MALKEKVÆG
Alle landmænd, der leverer mælk til de danske mejerier, skal opfylde en række krav til køernes velfærd og sundhed. Sikringen af dyrenes velfærd sker bl.a. via særlige kvalitetssikringsprogrammer, som landmændene skal følge til punkt og prikke.
TRANSPORT AF KVÆG - GÅR DET UD OVER DYRENES VELFÆRD?
Hver dag transporteres tusindvis af køer rundt i Danmark og Europa. Men hvordan står det egentlig til med dyrevelfærden under transporterne? Lider dyrene under transporten? Det får du svar på i denne artikel.