Arla Foods

Arla Foods

Hovedkontor

Adresse: Sønderhøj 14
8260 Viby J.
Telefon: 8938 1000
Fax: 8628 1691
E-mail: arla@arlafoods.com

Ledere: Peder Tuborgh
Povl Krogsgaard
Natalie Knight
Ola Arvidsson
Hanne Søndergaard
Peter Giørtz-Carlsen
Tim Ørting Jørgensen
Formand: Åke Hantoft

Selskabsform: Amba
Medlem af Mejeriforeningen: Ja

Produktion af: Hovedkontor, administration, salg & marketing
Hjemmeside:

www.arlafoods.dk


Om mejeriselskabet

  • Den danske del af selskabet blev stiftet af fire mejeriselskaber og tre enkeltmejerier i 1970 under navnet Mejeriselskabet Danmark. Dengang havde selskabet en mælkemængde på 383 mio. kg.
  • Op gennem 1970`erne og -80'erne tilsluttes adskillige mejerier og mejeriselskaber enten gennem fusion eller opkøb.
  • I 1988 skifter selskabet navn til det mere internationalt orienterede MD Foods. Året efter oprettes MD Foods International A/S med henblik på opkøb af mejerier i udlandet; selskabet køber især op i England.
  • I 1992 indgår MD Foods og Kløver Mælk (Danmarks dengang næststørste mejeriselskab) et økonomisk forpligtende samarbejde, og i 1999 fusionerer de to selskaber. Derved får MD Foods 90 pct. af den danske mælkemængde.
  • Senere på året offentliggør MD Foods og det svenske andelsselskab Arla, at de fusionerer, og i foråret 2000 stiftes Arla Foods amba. De to selskaber har samarbejdet siden 1995.
  • Siden fusionen har selskabet rationaliseret sin produktion i de to hjemlande, mens der til gengæld er foretaget nogle opkøb, bl.a. købte selskabet i 2006 det privatejede Tholstrup Cheese.
  • Aktiviteterne i udlandet er løbende blevet udbygget. I Storbritannien er selskabet blevet den største udbyder af mejeriprodukter; i Finland blev selskabet i 2008 eneejer af landets næststørste mejeriselskab, og i Kina og USA har selskabet produktion af henholdsvis mælkepulver og ost.