Forbrugsmønstre & bæredygtig kost
Bæredygtighed hylder mere og mere i forbrugernes bevidsthed, og ifølge flere undersøgelser vil danskerne også gerne leve bæredygtigt, men mange er forvirrede over, hvordan man egentlig spiser på en bæredygtig måde.
Her kan du læse mere om, hvad der kendetegner en bæredygtig kost og høre udvalgte aktører give deres perspektiv på, hvilken rolle de mener, mejeriprodukter har i fremtidens bæredygtige kost.
MEJERIPRODUKTER ER EN VIGTIG DEL AF EN BÆREDYGTIG KOST
Forskellige undersøgelser dokumenterer, at netop mejeriprodukter er en vigtig del af fremtidens bæredygtige kost – årsagen er, at mejeriprodukter indeholder mange næringsstoffer, som det kan være svært at få nok af fra andre fødevarer. Læs her mere om, hvordan det hænger sammen.
MEJERIPRODUKTER ER EN VIGTIG DEL AF EN BÆREDYGTIG KOSTBæredygtig mad handler om mere end klima og CO2-aftryk
Bæredygtighed er et emne, der optager mange mennesker. Og her er det let at sætte lighedstegn mellem bæredygtig, klimavenlig og CO2-neutral. Men så enkelt er regnestykket ikke.
Bæredygtig mad handler om mere end klima og CO2-aftrykMEJERIPRODUKTER PASSER FINT IND I EN KLIMAVENLIG KOST
Et omfattende fransk forskningsprojekt viser, hvordan man med relativt få ændringer af kosten kan reducere klimabelastningen med mindst 40 pct. Læs om studiet her.
MEJERIPRODUKTER PASSER FINT IND I EN KLIMAVENLIG KOSTDET SKAL VÆRE NEMT AT KØBE BÆREDYGTIGT
Vores mad- og indkøbsvaner har stor betydning for klimaaftrykket. Derfor skal vi indstille os på at spise mere bæredygtigt, hvis vi vil blive klimaneutrale. Men hvordan ændres vores adfærd, og hvordan sikres det, at vi træffer flere bæredygtige valg?
DET SKAL VÆRE NEMT AT KØBE BÆREDYGTIGTNUANCERNE I DEFINITIONEN AF BÆREDYGTIGE FØDEVARER
Skal vi have flere mennesker til at spise mere bæredygtigt, er vi nødt til se nærmere på, hvad vores fødevarer betyder for klima, mennesker og samfund. En bæredygtig kost har mange nuancer, og det er ikke alene et spørgsmål om beregninger af klimaaftryk.
NUANCERNE I DEFINITIONEN AF BÆREDYGTIGE FØDEVARERKUNSTEN AT BALANCERE EN BÆREDYGTIG KOST
En bæredygtig kost er en kompliceret affære. Den skal være både klimavenlig, sund, kulturelt acceptabel og ikke mindst økonomisk overkommelig for alle – og den kombination er svær at balancere
KUNSTEN AT BALANCERE EN BÆREDYGTIG KOSTNYT STUDIE: MEJERI ER EN DEL AF EN KLIMAVENLIG KOST
Et nyt studie fra The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) i Australien har vist, at langt de fleste australiere med klimavenlige madvaner spiser mejeriprodukter.
NYT STUDIE: MEJERI ER EN DEL AF EN KLIMAVENLIG KOST