Esrom

Esrom er sammen med Danbo og Danablu de tre eneste danske oste, hvis kvalitet og oprindelse er EU-certificeret ligesom fx Serranoskinke, Fetaost, Barolo og Champagne.

Esrom er en halvfast komælksost, der fik sit navn i 1962, opkaldt efter Esrum Kloster på Nordsjælland, hvor typen blev udviklet i 1100-tallet.

Op igennem det 20. århundrede nød Esrom stor popularitet på de danske frokostborde, men i dag produceres den meget få steder i landet.

Det er synd, for Esrom har et helt særligt udtryk pgra. dens behandling med rødkitkultur, der giver en sart syrlig og landlig duft og en blød og alligevel skærbar konsistens.

Et spændende indslag på ostebrættet og en perfekt skive i madpakken til den ægte osteelsker.

IDF får ny generaldirektør

Canadieren Caroline Emond overtager toppost i mejersektorens internationale sammenslutning.

Læs mere

12 siders fakta om mælk

Myter om mælk eksisterer stadig i bedste velgående. I det nye nummer af sundhedsmagasinet Helse får læserne serveret masser af solid viden om mælk og dens sunde egenskaber.

Læs mere

8.000 elever deltog i Mælkemissionen

Eleverne er blevet klogere på kroppen, og otte klasser har vundet penge til en klassetur.

Læs mere