Esrom

Esrom er sammen med Danbo og Danablu de tre eneste danske oste, hvis kvalitet og oprindelse er EU-certificeret ligesom fx Serranoskinke, Fetaost, Barolo og Champagne.

Esrom er en halvfast komælksost, der fik sit navn i 1962, opkaldt efter Esrum Kloster på Nordsjælland, hvor typen blev udviklet i 1100-tallet.

Op igennem det 20. århundrede nød Esrom stor popularitet på de danske frokostborde, men i dag produceres den meget få steder i landet.

Det er synd, for Esrom har et helt særligt udtryk pgra. dens behandling med rødkitkultur, der giver en sart syrlig og landlig duft og en blød og alligevel skærbar konsistens.

Et spændende indslag på ostebrættet og en perfekt skive i madpakken til den ægte osteelsker.

3. klasse fra Odder bag en af Danmarks bedste madpakker

Med den gyldne madpakkepokal i hænderne kan eleverne i 3. x fra Vestskolen - Vestmarken i Odder kalde sig vindere af Madpakkedysten, som Mejeriernes Skolemælksordning står bag. Sammen har de opfundet opskriften på én af Danmarks bedste madpakker.

Læs mere

232.000 danskere til Økodag

Den årlige Økodag, hvor de økologiske malkekøer lukkes ud på græs, er et sikkert hit blandt mange danskere. I søndags var 232.000 en tur på landet for at opleve de firbenene springe ud af stalden på en af de i alt 73 gårde, der holdt åbent hus.

Læs mere

Anders Lund Madsen åbner Økodag

73 gårde inviterer danskerne til deltage i de økologiske køers forårsfest.

Læs mere