110 nye skoler med i Mejeriernes Skolemælksordning

Fra på mandag får mange københavnske skoleelever ny leverandør af skolemælk.

Skolemælk
Børn
Branchen
Skolemælk fra Mejeriernes Skolemælksordning er på vej til eleverne på mange københavnske skoler - køerne bliver dog ude på landet.
Skolemælk fra Mejeriernes Skolemælksordning er på vej til eleverne på mange københavnske skoler - køerne bliver dog ude på landet.

Mandag den 8. januar sker der en pæn stigning i antallet af de skoler, som Mejeriernes Skolemælksordning leverer til. 110 nye skoler i Københavnsområdet kommer med i ordningen, som derefter leverer til i alt 1.396 skoler over hele landet.

Tilgangen skyldes, at Frederiksberg Mælkeforsyning besluttede at stoppe deres forretning ved udgangen af 2017, og langt de fleste skoler, der hidtil havde fået leveret skolemælk herfra, har i stedet valgt Mejeriernes Skolemælksordning som leverandør.

”Vores medarbejdere har i løbet af november og december besøgt alle skolerne, og vi har fået tilsagn fra de fleste. Processen er forløbet godt, og det er selvfølgelig rigtig positivt, at vi på den måde har kunnet udvide forretningen” siger afdelingschef i Mejeriforeningen Jan Hermansen og tilføjer:

”Der er sikret kølekapacitet i form af køleskabe og leveret køletasker ude på de nye skoler, så vi er helt klar til at levere skolemælk fra på mandag. Vi ser meget frem til at servicere skolerne og har fokus på kommunikationen til forældrene, bl.a. på facebook, så vi får så mange med som muligt.”

(Se video med koen der kommer til København)

Øko til københavnere
I forhold til skolemælk skiller de københavnske skoler sig ud, når det gælder valget af mælketype. Mens fordelingen på økologisk og konventionel mælk i resten af landet er 50-50, er ca. 70 pct. af skolemælken på de københavnske skoler økologisk.

Det vil fortsat være Øllingegaard/Naturmælk, der leverer den økologiske skolemælk, mens Arla leverer den konventionelle.

12 nuancer af smør

Der er fuldt booket op til en række gastronomiske workshops om smør, som Mejeriforeningen i øjeblikket afholder i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Deltagerne er madskribenter, faglærere og bloggere, som undervejs lærer at smage forskel på en lang række smørprøver. Vi var med til workshoppen på Restaurant Koch i Aarhus.

Læs mere

IDF får ny generaldirektør

Canadieren Caroline Emond overtager toppost i mejersektorens internationale sammenslutning.

Læs mere

12 siders fakta om mælk

Myter om mælk eksisterer stadig i bedste velgående. I det nye nummer af sundhedsmagasinet Helse får læserne serveret masser af solid viden om mælk og dens sunde egenskaber.

Læs mere