Uddannelse

Mejeriindustrien har brug for arbejdskraft på alle niveauer og sørger desuden for løbende efteruddannelse. Herunder kan du læse om, hvad det kræver at blive mejerist, som er en 3-årig erhvervsfaglig uddannelse, altså en håndværksuddannelse inden for mejeriområdet. Du kan også læse om overbygningen til mejeriuddannelsen, den såkaldte Procesuddannelse med speciale i mejeridrift. Endelig kan du blive klogere på den mere akademiske specialisering som Mejeriingeniør. Dyk ned i en verden af muligheder.

Mejeriingeniøruddannelsen

Uddannelsen til mejeriingeniør/Master in Dairy Science and Technology er en 2-årig kandidatuddannelse, der udbydes af Københavns Universitet...

Erhvervsfaglige mejeriuddannelser

Kold College ved Odense danner sammen med mejerivirksomhederne rammen om de erhvervsfaglige uddannelser til Mejerist og Procesuddannelsen me...

SPØRG EKSPERTERNE

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

Ostemaden er stadig danskernes favorit på morgenbordet

En ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere starter dagen med en ostemad, og det er fortsat Danbo-osten, der oftest bliver sat på morgenbordet.

Læs mere

Stor vækst i den økologiske mejerieksport

Den danske eksport af økologiske mejeriprodukter steg markant fra 2015 til 2016, og ifølge chefkonsulent Ejvind Pedersen vil væksten tage yderligere til i de kommende år.

Læs mere

Fortsat oste på Endrup Mejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri, og det er nu besluttet, at mejeriet fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Læs mere