Teknologi

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der fokuserer på optimering og udvikling af mejeriteknologiske processer, herunder nye fremstillingsmetoder og teknologier til produktion af mejeriprodukter og ingredienser.

Super Calcium. Mineraler fra valle til målrettet ernæring

Calcium er essentielt, men mange, især ældre, udnytter kostens calcium dårligt på grund af lav biotilgængelighed og lider af mangelsygdomme ...

Big Cheese Data: Fuldautomatisk on-line 3D NIRS målinger, modellering og styring af kvaliteten i osteproduktionen

I 2015 producerede mejerierne 392.000 tons ost, hvoraf 85 % blev eksporteret. Kvalitetskontrol er derfor af afgørende betydning, og industri...

Dannelse, isolering og funktionel karakterisering af beta-kaseinfragmenter i mælk (BETAFRAG)

Projektet tilvejebringer grundlagskabende viden om dannelse af β-kaseinfragmenter i mælk. Det er interessant, da nedbrydning af kaseinet kan...

Effektiv tørring og rekonstituering af yoghurtpulver

Produktion af komplekse mejeriprodukter som fx yoghurtpulver indebærer en række udfordringer både under produktionen og ved rekonstituering ...

Et gran salt

Projektets mål er at undersøge effekten af reduceret saltindhold på gul osts struktur, tekstur, smag og mikrobiologi, samt at undersøge, hvo...

Forbedring af kvalitet og stabilitet af UHT behandlede mejeriprodukter ved enzymatisk design af mælkesukkerprofil

På trods af fremskridt inden for UHT-teknologi (proces, hvor produkter varmes op til meget høj temperatur for at opnå lang holdbarhed), asep...

Forbedret funktionalitet af mejeriprodukter ved anvendelse af nye procesteknologier gennem forståelse af molekylære ændringer ved hydrodynamisk og akustisk kavitation

Anvendelse af kavitationsbaserede teknologier i form af højintensiv ultralyd eller hydrodynamisk kavitation har en række potentielle mulighe...

Øget udbytte af kasein ved low-fat mejeriproduktion

Målet med projektet er at designe, fremstille og optimere et enzym, der kan klippe sukkermolekyler (O-bundne glykaner) af к-kaseinet. Dermed...

PROCOMP: Forståelse af interaktioner mellem tilsatte mælkeproteiningredienser og andre mælkekomponenter under processering og hvilken indflydelse det har på mejeriproduktkvalitet

Tilsætning af valleproteiner til lavfedtyoghurt har vist sig at have mange fordele. Valleproteiner kan tilføre kremethed, viskositet, mundfy...

Calcium i valleprocesser. Teknologi og produkter

Calcium er essentielt, og mælk er en vigtig calciumkilde. Calcium fra valle skal udnyttes optimalt i nye produkter gennem fysisk-kemisk fors...

REWARD: Bæredygtig anvendelse af procesvand

Mejeriindustrien omsætter store mængder af vand. Genanvendeligheden af dette vand afhænger af mængden af de næringsstoffer, som vandet indeh...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning
Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent
Se profil

Ostemaden er stadig danskernes favorit på morgenbordet

En ny undersøgelse viser, at en ud af fem danskere starter dagen med en ostemad, og det er fortsat Danbo-osten, der oftest bliver sat på morgenbordet.

Læs mere

Stor vækst i den økologiske mejerieksport

Den danske eksport af økologiske mejeriprodukter steg markant fra 2015 til 2016, og ifølge chefkonsulent Ejvind Pedersen vil væksten tage yderligere til i de kommende år.

Læs mere

Fortsat oste på Endrup Mejeri

Arla overtog i september 2017 det konkurstruede Endrup Mejeri, og det er nu besluttet, at mejeriet fremover skal fungere som modningscenter og pakkeri for oste.

Læs mere