Optimering af smørfedt ved enzymkatalyseret omestring med planteolier
Projektets formål var at udvikle og implementere enzymbaserede processer til forarbejdning af smørfedt.
Af: Grith Mortensen
Smørfedt har meget attraktive sensoriske egenskaber, men dårlige smøreegenskaber ved lav temperatur, ligesom det ofte antages at være uheldigt i ernæringsmæssige henseende på grund af indholdet af mættede fedtsyrer og transfedtsyrer. Dette projekt har til formål at udvikle og implementere enzymbaserede processer til forarbejdning af smørfedt, som bevarer smørfedtets attraktive smag og aroma, men forbedrer smørbarheden og øger indholdet af fedtsyrer, som ikke er mættede eller er transfedtsyrer.
Projekt: 1. Januar 2000 - 31. Marts 2005
Budget: 3.634.880 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: FØTEK 4
Projektleder: Xuebing Xu
Institution: BioCentrum-DTU, Sektion for Biokemi og Ernæring
Deltagere: Charlotte Jacobsen, Danmarks Fiskeriundersøgelser
Publikationer og præsentationer
Mælkeritidende (2004) 17.