Økologi

Her kan du læse mere om økologisk landbrug, herunder økologisk mælkeudvikling og produktion, salg af økologiske mejerivarer samt eksport af økologiske mejerivarer.

Hvad er økologisk landbrug?

Den første egentlige lovgivning for produktion af økologiske fødevarer så dagens lys tilbage i 1987, og to år senere blev den nu velkendte Ø...

Økologisk mælkeudvikling og produktion

Her kan du læse om økologisk mælkeudvikling og produktion af økologisk mælk.

Salg af økologiske mejerivarer i Danmark

Salget af økologiske varer til foodservicesektoren har i de senere år oplevet en markant fremgang. Her kan du læse mere om salget af økologi...

Eksport af økologiske mejerivarer

Økologiske mejerivarer har i de seneste ti år været drivkraften i den danske økologieksport, idet mejerivarerne i de fleste af årene har udg...

Ejvind Pedersen
Ejvind  Pedersen
Chefkonsulent, Økologiafdelingen

3339 4474

2980 7000

Se profil

400 ansatte på Hobro Mejeri skal corona-testes

Efter at en enkelt medarbejder på Hobro Mejeri er testet positiv for coronavirus, skal alle mejeriets medarbejdere nu testes.

Læs mere

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere