Sådan arbejder mejerisektoren med bæredygtighed

Biogasanlæg på gården, genbrug af varme på mejeriet og gode råd til sammensætning af klimavenlige måltider. Nyt magasin om bæredygtighed i mejerisektoren sætter fokus et udvalg af de mange initiativer, der skal medvirke til at gøre dansk mejeribrug klimaneutralt i 2050. Hent magasinet her.

’Klimaneutral mejerisektor 2050: Fra mark til middagsborg’. Under den overskrift afholder Mejeriforeningen den 23. oktober en stort anlagt bæredygtighedskonference på Christiansborg. I forbindelse med konferencen er der udgivet et 70 siders magasin, som beskriver en række af de meget forskellige initiativer, der skal gøre produktion og forbrug af mejeriprodukter mere bæredygtig.

Læs eller download magasinet her (PDF)

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere