Publikation om Mejerisektoren og bæredygtighed

Mejeriforeningen har udgivet en statusrapport om bæredygtighed, hvor vi forsøger at komme rundt om emnet ’bæredygtig kost’ og hvilken rolle, mejeriprodukter kommer til at spille i denne sammenhæng.

Forside til Mejerisektoren og bæredygtighed

Bæredygtighed er en vigtig parameter for mejeribranchen, og den fremtidige indsats tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.
Rapporten er udarbejdet i efteråret 2018, i et samarbejde mellem Mejeriforeningen og Advice A/S, og blev lanceret i forbindelse med et symposium om bæredygtig kost afholdt den 22. november på Christiansborg.

Hent rapporten her.

Mejerier: Fokus på omstilling og smittefri ansatte

I takt med at landets kantiner og restauranter er lukket ned, har mejerierne haft travlt med at omstille produktionen til et øget salg i detailbutikkerne. Den største udfordring lige nu er dog at skærme de ansatte mod at blive smittet med Corana-virus.

Læs mere

Skal vi droppe mælken for at redde klimaet?

Plantebaseret kost har umiddelbart en lavere klimabelastning end animalske fødevarer som mælk og ost. Betyder det, at der ikke er plads til mejeriprodukter i en klimavenlig kost? Overhovedet ikke. Det handler om at finde den bæredygtige balance mellem de forskellige typer fødevarer.

Læs mere

VM-guld til to danske oste

Danablu 60+ fra Bornholms Andelsmejeri og Pikant 60+ fra Birkum Ost snuppede førstepladserne i to af kategorierne ved verdensmesterskabet i ost i USA. Her blev det også til fire anden- og tre danske tredjepladser.

Læs mere