Amerikanske pandekager

Pandekager er altid et hit - uanset om det er madpandekager, dessertpandekager eller de tykke amerikanske pandekager. Her får du en opskrift på de lækreste amerikanske pandekager - perfekt til både dessert og brunch.

Smag
Produkter
Tilberedning

12-16 stk.

Ingredienser:
260 g hvedemel
2 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
¼ tsk. salt
4 dl kærnemælk
2 æg
2 spsk. smør, smeltet
2 tsk. vaniljeekstrakt
1¾ dl græsk yoghurt

Pynt: saltkaramel og banan eller ahornsirup

Fremgangsmåde:
I en mellemstor skål blander du mel, sukker, bagepulver, natron og salt og sætter skålen til side. I en lille skål pisker du kærnemælk, æg, smeltet smør, vaniljeekstrakt og græsk yoghurt. Når det er pisket, hælder du det i dine tørre ingredienser og pisker, til det lige netop er blandet. Det er meget vigtigt, du ikke overpisker. Lad dejen stå i et par minutter, mens du varmer din pande op. Dejen opfører sig ikke som en almindelig pandekagedej, den vil være lidt slimet og klæg, og det er helt perfekt.

Smelt en klat smør på din pande, og sæt den på middel varme. Når smørret er smeltet, tørrer du panden af med køkkenrulle. Dette skal du gøre, så pandekagerne ikke bliver sprøde i kanten, og så du får en jævn, gyldenbrun pandekage. Nu kommer du ca. 2 spsk. dej på panden per pandekage. Lad dem stege, til du kan se, der dannes bobler på toppen. Nu vender du dem forsigtigt med en paletske, så du ikke slår luften ud af dem. De skal have 1-2 minutter på hver side. På min pande kan jeg stege 3 pandekager ad gangen, men prøv dig frem, og de er meget stabelvenlige.

Når du serverer dem, kan du lægge en masse bananskiver på toppen og hælde en ordentlig omgang saltkaramel eller ahornsirup over. Det smager fantastisk og imponerer alle. Og hvis du ikke kan spise dem alle sammen på en gang, kan du sagtens gemme dem. De er nemlig også gode kolde.

Saltet karamelsauce
Giver 2½ dl

Ingredienser:
200 g sukker
½ dl vand
1 tsk. flagesalt
2 spsk. smør
1½ dl fløde

Fremgangsmåde:
I en stegepande blander du sukker, vand og salt og varmer sukkeret op i ca. 8-10 minutter. Du skal ikke røre undervejs, men bare holde øje med det. Efter 10 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden. Det er vigtigt, du passer på, at det ikke bliver for mørkt. Når det er ravfarvet, tager du det af varmen, og rører dit smør i. Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde. Når det hele er blandet, sætter du panden tilbage på varmen og lader det koge i 1 minut. Tag det af varmen, og hæld det på glas.

Se filmen hvor Marie Holm laver amerikanske pandekager sammen med Christel Pixi

Opskriften er udviklet af Christel Pixi

’Frisk, dansk mælk smager bare bedre’

Postevand, rugbrød og mælk er de tre ting, danskerne savner mest, når de tager på ferie i udlandet. En madhistoriker forklarer, hvorfor det særligt er mælk og rugbrød, vi har svært ved at undvære.

Læs mere

Mejeribranchen tog et kik ind i en plantebaseret fremtid

Under overskriften ’Mejeriernes muligheder i den grønne bølge’ præsenterede Mejeribrugets Dag en række forskellige vinkler på mejeribrugets placering i et fødevaremarked i hastig forandring.

Læs mere

Danske unge køber mindre ost

Selv om danske unge er glade for ost, spiser de 19-29-årige mindre ost i dag end for fem år siden. Det skyldes især manglende viden om ostens anvendelsesmuligheder, og det vil Arla nu ændre på med en ny, stor kampagne.

Læs mere