9. maj 2022

Skolemælk giver 100.000 kr. til sundhed, fællesskab og trivsel

Børn på 27 skoler rundt om i landet kan se frem til at få fx klatreudstyr, udekøkkener og bordtennisborde købt med midler fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

”Jubii, vi skal klatre i træer og rappelle!” Børnene i Ubberud Skoles SFO kan se frem til mange sjove, aktive og lærerige timer i træerne i skolens udeområde, efter at SFO’en har fået 5.000 kr. til klatreudstyr fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

”Klatring er primært bevægelse, men sekundært et fællesskab hvor man sikrer og hjælper hinanden. Dette fællesskab ønsker jeg at støtte ved at søge om midler til klatreseler og hjelme i børnestørrelse,” skriver pædagog Asger Conrad Zinck i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

SFO’en på Ubberud Skole er en af de i alt 27 modtagere af penge fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Det uddeles to gange årligt – om foråret og efteråret – fra en samlet pulje på 200.000 kr. og gives til aktiviteter eller ting, der skaber trivsel, sundhed, fællesskab og aktivitet for elever landet over.

Mange ønsker

Som skole eller klasse kan man anmode om op til 5.000 kr. i støtte til projekter, og et kig på denne rundes ansøgninger viser stor variation og opfindsomhed. Der uddeles midler til frugttræer og bærbuske til en nyttehave, affaldsopsamlere, bordtennisborde, læringsmaterialer til ordblinde, højbede, udekøkkener, jonglørudstyr og meget andet.  

Hos Mejeriernes Skolemælksordning glæder afdelingschef Jan Hermansen sig over skolernes lyst til at lave projekter, der kan gøre en forskel for rigtig mange elever:

”Det er en fornøjelse at kunne bidrage til at styrke børnenes fællesskab og give dem oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Vi modtog mange gode ansøgninger og kan kun opfordre til, at dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler legatmidler til efteråret.”

Fakta om Skolemælkslegatet

  • Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – forår og efterår – fra en pulje på minimum 200.000 kr.
  • Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser og elevråd, hvis skolen er blandt de cirka 1.300 skoler, der er med i Mejeriernes Skolemælksordning.
  • Hver dag leverer skolemælksordningen frisk, kold mælk til cirka 90.000 børn.

Læs mere om Skolemælkslegatet her