01. januar 2016

Tysk sødmælk i COOP

IMPORT COOP har nu konventionel tysk mælk på hylderne i alle Fakta-butikker. Flere kæder kan følge efter, vurderer kategorichef Samir Hadzimahoviz.

COOP har det seneste år foretaget en række ændringer i deres mælkesortiment i kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’ Brugsen, Irma og Fakta. Mest markant på det økologiske område, hvor Thise Mejeri fra årsskiftet overtog hovedparten af leverancerne på økologisk konsummælk til COOP’s kæder.

Efterfølgende har den konventionelle sødmælk fra Arla Foods nu fået selskab af en tysk sødmælk i alle Fakta-butikker. Det er første gang, at COOP har tysk konsummælk på hylderne. Samir Hadzimahoviz, kategorichef for mejeriprodukter i COOP, vurderer, at importen er ganske udramatisk.

”Konventionel sødmælk sælger jo kun i beskedent omfang, men markedet for mælk er meget prisfølsomt, så derfor følger vi hele tiden op på vore kontrakter og optimerer i forhold til pris, kvalitet og leverancesikkerhed”, forklarer han. Mens alle Fakta-butikker har tysk mælk, kan den enkelte butik i kæderne SuperBrugsen og Kvickly også vælge tysk sødmælk efter eget ønske.

”Det kan selvfølgelig blive til mere, hvis andre af vore kæder tror på en tilsvarende efterspørgsel,” siger kategorichefen, som ikke ønsker at sætte mængder og omsætning på den importerede mælk.

Mælkeimport faldt

De seneste opgørelser for importen af tysk mælk til Danmark går kun frem til og med januar og februar, hvor niveauet svarede til ca. seks mio. kr. om måneden, hvilket formentlig er salg i Aldi-kæden. Dette var uændret ift. måneden før, alt sammen inden Fakta fik tysk sødmælk på hylderne. Som omtalt i mejeri nr. 4 faldt den samlede import af udenlandsk mælk ellers markant i sommeren 2012, hvor Dansk Supermarked opsagde aftalen med Skånemejerier.


En liter tysk sødmælk i Fakta til 5,95 kr.
En liter tysk sødmælk i Fakta til 5,95 kr.