Prisfald på mælkepulver

Uge 48. Internationale ugepriser

I denne uge skete der prisfald for de europæiske noteringer for mælkepulver. I Holland faldt noteringen for WMP med godt 4 pct. og for SMP med knap 1 pct. Derimod fortsatte smørprisen på samme niveau som i sidste uge, hvilket også var tilfældet for osten i Tyskland.            

Ændringer uge 48  Smør, NL  Edam, D WMP, NL SMP, NL 
Siden uge 1 6,9 pct. -9,5 pct. 3,7 pct. -1,7 pct.
Siden uge 46 -1,0 pct. 1,1 pct. -7,4 pct. -2,3 pct.
Siden uge 47 uændret uændret -4,3 pct. -0,6 pct.

Se de aktuelle grafer for udviklingen i de internationale ugepriser.

• De nye Verdensmarkedspriser for ultimo november viser ændrede priser for smør, hvorimod SMP er faldet med 3 pct. og WMP med 6 pct.

• Den samlede indvejning i EU28 i september er steget med i alt 1,7 pct. For januar – september er der tale om en samlet stigning på 0,9 pct. i forhold til samme periode i 2014.

UK summary
In this week the EU quotations went down for milk powder. In Holland WMP went down with about 4 pct. and SMP with almost 1 pct. For butter and cheese the prices continued at the same level as in last week. The EU28 milk delivery in September went up with 1.7 pct. For January – September the milk delivery has increased with 0.9 pct. compared to the same period in 2014. The World Marked prices from ultimo November show unchanged prices for butter, while SMP went down with 3 pct. and WMP with 6 pct.

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere