01. juni 2017

Unge kræfter i de private mejeriers organisation

27-årige Peter Staunsbæk fra Mammen Mejerierne A/S blev onsdag valgt ind i bestyrelsen for Foreningen Danmarks Privatmejerier.

”Nu skal jeg lige have sat mig ind i opgaverne, men jeg vil da tro, at jeg kan bidrage med nogle nye vinkler på tingene. Jeg ser i hvert fald frem til at arbejde sammen med de andre i bestyrelsen.”

Peter Staunsbæk spillede beskedent, men optimistisk ud, da han blev bedt om en udtalelse, efter at han onsdag aften blev valgt ind i bestyrelsen for Foreningen Danmarks Privatmejerier. Den 27-årige mejeriingeniør er tredje generation i det familieejede Mammen Mejerierne A/S, hvor han netop er blevet ansat som driftsingeniør efter i et par år at have arbejdet med produktudvikling af smør og blandingsprodukter hos Arla. I Mammen-koncernen, som ledes af hans far, Lars Staunsbæk, skal han primært arbejde på Søvind Mejeri.

Fremgang for de private mejerier

På bestyrelsesposten i privatmejeriforeningen afløser Peter Staunsbæk sin onkel Niels Henning Staunsbæk, som ikke ønskede at genopstille. Nyvalget foregik i forbindelse med Foreningen Danmarks Privatmejeriers ordinære generalforsamling, som blev afholdt onsdag aften i Agro Food Park i Skejby. Her kunne foreningens formand, mejeriejer Jens R. Beierholm Poulsen fra Nørup Mejeri, i sin beretning konstatere, at de private mejerier har haft en ’fornuftig indtjening’ i det seneste år.

”Det går godt i øjeblikket, og det skal vi huske at skønne på,” sagde han blandt andet. De privatejede mejerier tegnede sig i det forgangne år for 5,6 pct. af den samlede danske mælkeindvejning mod 5,0 pct. året før. Foreningens medlemmer beskæftiger sig i høj grad med produktion af ost: 8,9 pct. af den samlede danske osteproduktion mod 10,2 pct. året før.

Efter den formelle del af generalforsamlingen underholdt bestyrelsesmedlem N. H. Lindhardt fra Aabybro Mejeri med vanligt vendelbosk glimt i øjet med historier om de tilfældigheder og geniale indfald, der har drevet udviklingen frem på iscrememejeriet ved Ryåen.

De private mejerier har brug for fællesskabet

Mejeriejer Jens R. Beierholm Poulsen blev genvalgt på posten som formand for foreningen, og ifølge ham er der fortsat brug for en organisation for de private mejerier i Danmark.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med andelsmejerierne, men vi har brug for et sted, hvor vi kan mødes og snakke om de ting, som i særlig grad gælder for de privatejede mejerier,” sagde han efter generalforsamlingen. ”Dertil har det stor betydning, at foreningen er repræsenteret i Mejeriforeningens bestyrelse, hvor vi arbejder målrettet på at sikre, at vores medlemmer kan få den faglige assistance og service, de efterspørger. Vi bliver fx mødt af større og større krav til dokumentation, og her er det i særlig grad vigtigt for de mindre mejerier at kunne hente hjælp i en kompetent brancheorganisation.”

Bestyrelsen i Foreningen Danmarks Privatmejerier pr. 31. maj 2017:

Formand: Mejeriejer Jens R. Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri I/S (genvalgt)
Næstformand: Mejeriejer Lars Staunsbæk, Mammen Mejeri A/S
Mejeriejer N.H. Lindhardt, Aabybro Mejeri (genvalgt)
Vice President Dairy Per Poulsen, Uhrenholt A/S
Mejeriejer Ole Jørn Frederiksen, Jernved Mejeri
Office Manager Tove Grønkjær, Nørager Mejeri A/S
Mejeriejer Peter Staunsbæk, Mammen Mejeri A/S (nyvalgt)