Skolemælkens Dag fejret med musik og dans

Onsdag den 27. september fejrede skoler over hele verden Skolemælkens Dag. På Lystrup Skole nord for Aarhus blev dagen markeret med musik, dans og masser af smil.

Branchen
Skolemælk
Børn
Mælk
Børnene fra børnehaveklasserne på Lystrup Skole fejrede Skolemælkens Dag med dans og sjov sammen instruktørerne fra Let’s Dance dansestudie. Dagen markeres på skoler verden over for at sætte fokus på børns behov for nærende mad og drikke.

En skoledag med læring, leg og glæde kræver sund og god næring både i hjemmet om morgenen og gennem madpakken i løbet af dagen. For at sætte fokus på sund kost og de gode madvaner afholdes hvert år den internationale mærkedag Skolemælkens Dag på en lang række skoler i Danmark og hele verden.

”Skolemælkens Dag er blevet fejret på skoler over hele verden hvert år siden år 2000. Som vi ser det, er det ikke blot en god mulighed for at sætte fokus på mælk, men på hvor vigtigt det er tidligt at skabe de gode madvaner både i hjemmet og i skolen gennem madpakken,” fortæller projektleder Louise Poulsen fra Mejeriernes Skolemælksordning.

De gode madvaner skabes tidligt
Lystrup Skole nord for Aarhus var en af de skoler, der fejrede Skolemælkens Dag. Her har man fokus på kost, bevægelse og kroppens behov for energi lige fra skolestart i børnehaveklassen.

”Gode, sunde madvaner er vigtige lige fra den allerførste skoledag. Vi har hvert år sundheds-uger fra uge 39 til 41, hvor vi sætter fokus på kroppen og behovet for energi gennem sund kost. Derfor passede det perfekt ind at fejre Skolemælkens Dag med musik og dans,” fortæller børnehaveklasseleder Sweber Jørgensen fra Lystrup Skole.

Her bød Let’s Dance dansestudie op til dans, mens Mejeriernes Skolemælksordning bagefter stod for frugt og mælk.

International mærkedag
Skolemælkens Dag er indført af FN’s fødevare- og landbrugsorganisation og afholdes over hele verden, hvor skoler fra mere end 30 lande benytter lejligheden til at sætte fokus på mælk som en god kilde til næring og energi.

I lande så forskellige som Canada, Malaysia, Argentina, Finland og altså også Danmark markeres dagen med alt fra konkurrencer og foredrag til sportsaktiviteter og dans.

Nye tal om mejeribranchen

Hvor mange ton ost eksporterede Danmark sidste år? Er importen af yoghurt stigende? Få svarene i en helt ny udgave af den klassiske ’Mejeristatistik’.

Læs mere

Oste forvandles i kalkgruben

Thise Mejeri lader nogle af deres oste ’gå under jorden’ – nærmere bestemt i Hjerm Kalkgrube – når de skal lagre. Opholdet giver ostene en helt anden smag og konsistens, end de ville have fået på et normalt lager.

Læs mere

Kvægbruget møder veloplagt kommissær i Bruxelles

Formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, mødtes tirsdag aften med EU's landbrugskommissær Phil Hogan i Bruxelles for at drøfte forslaget til CAP 2020 og markedssituationen.

Læs mere