19. maj 2017

Landmænd åbner Arlas nye innovationscenter

Lørdag den 20. maj er en gruppe af selskabets andelshavere inviteret til åbning af det nye globale innovationscenter i Skejby.

I morgen vil i alt 156 deltagere bestående af Arla-landmænd, deres familiemedlemmer og medarbejdere drage til Agro Food Park i Skejby ved Aarhus for at indvie selskabets nye innovationscenter. Herfra vil fremtidens mejeri blive udviklet i samarbejde med kokke, forskere, forbrugere og kunder, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Som andelsmejeri er vi født ud af ideen om, at samarbejde skaber bedre muligheder for alle. Sådan var det i 1880’erne, da mælkeproducenterne stiftede andelsbevægelsen, og sådan er det i dag med opførelsen af vores nye globale innovationscenter. Gennem innovation vil vi skabe fremtidens mejeri. Visionen er at skabe sunde og naturlige produkter til hele verdens forbrugere,” siger Sven Thormahlen, Senior Vice President, R&D hos Arla. Han fortsætter:

”Innovationscentret er en vigtig del af, at vi hele tiden kan udvikle nye, spændende produkter ved at forædle den mælk, landmændene leverer. Både til det nære marked i Danmark og Europa, men vi skal også kigge ud over landegrænserne og innovere produkter, som passer ind i kulturen i eksempelvis Asien og Afrika. De to faktorer er med til at sikre ejerne den bedst mulige indtjening. Derfor glæder vi os enormt meget til at byde landmændene indenfor i innovationscentret og vise dem rammerne for vores fælles fremtid.”

Arla-landmand: Fascinerende, hvad mælk kan bruges til

Mælkeproducent Dirk Millenaar, der til dagligt driver et landbrug i Sørvad, er en af de danske andelshavere, der har takket ja til invitationen om at se innovationscentret med egne øjne på lørdag.

”Jeg er meget spændt på at komme ind og opleve innovationscenteret helt tæt på. Det er fascinerende, hvordan mælk fra mine køer kan bruges i så mange forskellige produkter i forskellige lande i verden. På innovationscenteret skal vi skabe de produkter, som forbrugerne endnu ikke ved, at de gerne vil have. Samtidig er det meget spændende, at Arla med innovationscenteret kan være med til at løse nogle fødevareudfordringer som livsstilssygdomme og underernæring," siger Dirk Millenaar, der tager sin hustru med til besøget på innovationscentret. Han fortsætter:

"For nylig havde jeg besøg af fem børnelæger fra Den Dominikanske Republik, som kom for at se min bedrift og høre om mælkeproduktion, fordi mælkepulver er en vigtig kilde til næring for nogle af de børn, de behandler. Tanken om, at vi som mælkeproducenter bidrager til at gøre en forskel for nogle børn rundt om i verden, gør mig utrolig stolt over mit erhverv."