07. marts 2017

Jagt på de dygtigste butikker

Landbrug & Fødevarer vil hædre de butikker, der er bedst til at sælge bl.a. mejeriprodukter.

Jagten på kandidater til dette års Fødevareprisen er nu i fuld gang. Prisen, som Landbrug & Fødevarer introducerede i 2016, gives til butikker, som gør en særlig indsats på de tre områder ’mejeri’, ´kød’ samt ’frugt og grønt’. Det er først og fremmest butikkernes fokus på kunderne, der er afgørende:

”Det bliver vigtigere og vigtigere at ’vinde’ kunderne. Så hvis butikkerne vil gøre sig forhåbninger om at vinde priser i år, er det derfor et vigtigt kriterie, at de har kunden i centrum. Fx at butikkens sortiment, pris og kvalitet afspejler kundegrundlaget,” siger seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer Vickie Enné Ryge.

’Mejeri er forbrugernes darling’

Med Mejeriprisen 2017 ønsker Landbrug & Fødevarer fortsat at holde fokus på mejeri i dagligvarekæderne, og i oplægget lyder det videre:

”Mejeriafdelingen, der spænder fra drikkemælk over syrnede produkter og smør til hele osteverdenen, er en darling hos de danske forbrugere – men får afdelingen nok opmærksomhed i jeres kæde? Kan I hæve salget og oplevelsen med en afdeling, der appellerer til sanserne og inspirerer forbrugeren, til også at tænke i hele måltider?”

Inspiration udløste pris

Sidste års vindere af Mejeriprisen, Lidl i Thisted og Meny i Hellerup, fik ved overrækkelsen følgende ord med på vejen af jurymedlem og afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer, Mette Gammicchia:

”De to vinderbutikker skiller sig ud ved at inspirere til at bruge mejerivarer på nye måder – eksempelvis ved at friste kunderne med mejeriprodukter flere steder på deres tur rundt i butikken.”

Igen i år uddeles der priser i to kategorier: discount og supermarked; foruden de tre nævnte områder, kød, mejeri samt frugt og grønt, uddeles også Kantineprisen og Økologiske Køkkenroser.

Der er deadline for indstilling af kandidater den 27. marts, og vinderne kåres ved et stort awardshow på Fødevaredagen den 26. september på Hindsgavl Slot.

Læs mere om Fødevareprisen her