30. januar 2017

Engelsk mejeridrift på danske tv-skærme

En dokumentarudsendelse produceret af BBC tager seerne med ind på to af Arlas engelske mejerier. Udsendelsen kan ses på nettet den næste uges tid.

Danske tv-seere kunne søndag aften få et godt indblik i engelsk mejeridrift, da DR2 viste udsendelsen ’Din yndlingsmad: Mælkefabrikken’. Den én time lange dokumentar er produceret af BBC i 2015.

I udsendelsen følger seerne mælken på dens vej ude fra gården, hvor køerne udelukkende malkes af robotter, og ind på blandt andet Arla Foods’ supermejeri, Aylesbury dairy, der ligger vest for London. Det højteknologiske mejeri blev taget i brug i 2014 og er et af verdens største friskmælksmejerier. Mejeriet kan behandle 2.000 liter mælk på under et minut, og værten Gregg Wallace følger sammen med nogle af mejeriets ansatte mælken fra indvejningen til terminalen, hvor førerløse trucks læsser rullebure med den frisktappede mælk på distributionsbilerne.

I udsendelsen besøger en anden af værterne Arla Foods’ ostemejeri Taw Valley creamery i det sydvestlige hjørne af England, der er storproducent af cheddar ost. Mejeriet har de sidste par år også gjort sig bemærket i den danske mejeribranche, idet oste fra mejeriet både i 2015 og 2016 vandt ostekategorien i International Dairy Contest ved International FOOD Contest i Herning.

Udsendelsen ’Din yndlingsmad: Mælkefabrikken’ kan ses frem til den 5. februar.