24 skoler får Skolemælkslegat

Gårdbesøg, køkkenhave, udendørs skak og skridttællere var nogle af de aktiviteter, som netop har fået støtte fra Mejeriernes Skolemælksordning.

Branchen
Skolemælk
Børn
Sundhed og fællesskab er de vigtigste nøgleord, når Mejeriernes Skolemælkslegat udvælger de aktiviteter, der får støtte. (Modelfoto)

24 skoler havde så god en idé, at der nu er penge på vej fra Mejeriernes Skolemælkslegat, som donerer penge til oplevelser eller ting, der gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over. Legatet uddeler penge to gange om året – i alt ca. 200.000 kr.

”Vores mål med Skolemælkslegatet er at bidrage til gode oplevelser, der understøtter sundheden i bred forstand og gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne og på skolerne,” forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Laura Blommegaard Nielsen er medlem af Skolemælkslegatets dommerkomité, og så er hun børnesygeplejerske og mor til to børn. Hun siger:

"Det ligger mig meget på sinde, at vi i skolerne bakker op om grundværdier i forbindelse med sundhed og ernæring. Jeg ser Skolemælkslegatet som et kulturskabende tiltag, der sammen med skolemælken kan bidrage til fællesskabet i klassen og på skolen."

Fra gårdbesøg til udendørs skak
Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der bl.a. givet penge til: Etablering af køkkenhave, gårdbesøg, udflugter, kreativt undervisningsmateriale, udendørs skak og skridttællere.

"Jeg ser det som en stor fordel, at Skolemælkslegatet støtter meget bredt og mange forskellige aktiviteter. Her kan man søge om støtte til alle de gode ideer, man ikke kan få støtte til andre steder. Ofte har skolerne ikke økonomi og ressourcer til fx skoleudflugter eller nye tiltag i skolegården. Så det er fantastisk at se det engagement blandt alle de lærere og elever, der har søgt om legatet," siger Lykke Holtze, medlem af dommerkomiteen og skolebestyrelsesformand på Broskolen.

Børn er med i dommerkomité
I Skolemælkslegatets dommerkomité er børnene også repræsenteret, denne gang ved Asger Stougaard Fredriksen og Mads Damgaard Magnussen, som går i 9. klasse på Mårslet Skole. De siger:

”Vi var glade for at være med i dommerkomiteen, fordi man kan være med til at gøre en forskel og glæde andre. Fx gør en klassetur meget for sammenholdet i klassen, og det er noget, man husker i lang tid.”

Skolemælkslegatet kan søges to gange om året. Næste gang er 15. marts 2018. Læs mere her.

Meget engageret debat om klima og fødevarer på Folkemødet

Er en plantebaseret kost den mest bæredygtige måde at spise på? Sådan lød et af de spørgsmål, der satte gang i debatten på Mejeriforeningens møde, som paneldeltager Merete Myrup, ernæringschef/mælk i L&F, her refererer fra.

Læs mere

De private mejeriers organisation fortsætter fornyelsen

39-årige Martin Aagaard Pedersen fra Nordex Food blev tirsdag valgt ind i bestyrelsen for Foreningen Danmarks Privatmejerier. Dermed fortsætter det generationsskifte, som blev indledt, da 28-årige Peter Staunsbæk sidste år trådte ind i foreningens ledelse.

Læs mere

En ganske særlig branche

Den danske mejeribranche er kendetegnet ved et usædvanligt stærkt sammenhold og netværk – det oplevede Alette Algreen-Ussing, som mødte branchen med helt friske øjne.

Læs mere