110 nye skoler med i Mejeriernes Skolemælksordning

Fra på mandag får mange københavnske skoleelever ny leverandør af skolemælk.

Skolemælk
Børn
Branchen
Skolemælk fra Mejeriernes Skolemælksordning er på vej til eleverne på mange københavnske skoler - køerne bliver dog ude på landet.
Skolemælk fra Mejeriernes Skolemælksordning er på vej til eleverne på mange københavnske skoler - køerne bliver dog ude på landet.

Mandag den 8. januar sker der en pæn stigning i antallet af de skoler, som Mejeriernes Skolemælksordning leverer til. 110 nye skoler i Københavnsområdet kommer med i ordningen, som derefter leverer til i alt 1.396 skoler over hele landet.

Tilgangen skyldes, at Frederiksberg Mælkeforsyning besluttede at stoppe deres forretning ved udgangen af 2017, og langt de fleste skoler, der hidtil havde fået leveret skolemælk herfra, har i stedet valgt Mejeriernes Skolemælksordning som leverandør.

”Vores medarbejdere har i løbet af november og december besøgt alle skolerne, og vi har fået tilsagn fra de fleste. Processen er forløbet godt, og det er selvfølgelig rigtig positivt, at vi på den måde har kunnet udvide forretningen” siger afdelingschef i Mejeriforeningen Jan Hermansen og tilføjer:

”Der er sikret kølekapacitet i form af køleskabe og leveret køletasker ude på de nye skoler, så vi er helt klar til at levere skolemælk fra på mandag. Vi ser meget frem til at servicere skolerne og har fokus på kommunikationen til forældrene, bl.a. på facebook, så vi får så mange med som muligt.”

(Se video med koen der kommer til København)

Øko til københavnere
I forhold til skolemælk skiller de københavnske skoler sig ud, når det gælder valget af mælketype. Mens fordelingen på økologisk og konventionel mælk i resten af landet er 50-50, er ca. 70 pct. af skolemælken på de københavnske skoler økologisk.

Det vil fortsat være Øllingegaard/Naturmælk, der leverer den økologiske skolemælk, mens Arla leverer den konventionelle.

Meget engageret debat om klima og fødevarer på Folkemødet

Er en plantebaseret kost den mest bæredygtige måde at spise på? Sådan lød et af de spørgsmål, der satte gang i debatten på Mejeriforeningens møde, som paneldeltager Merete Myrup, ernæringschef/mælk i L&F, her refererer fra.

Læs mere

De private mejeriers organisation fortsætter fornyelsen

39-årige Martin Aagaard Pedersen fra Nordex Food blev tirsdag valgt ind i bestyrelsen for Foreningen Danmarks Privatmejerier. Dermed fortsætter det generationsskifte, som blev indledt, da 28-årige Peter Staunsbæk sidste år trådte ind i foreningens ledelse.

Læs mere

En ganske særlig branche

Den danske mejeribranche er kendetegnet ved et usædvanligt stærkt sammenhold og netværk – det oplevede Alette Algreen-Ussing, som mødte branchen med helt friske øjne.

Læs mere