01. januar 2016

'Ost kan løfte de fleste retter'

På International FOOD Contest demonstrerede to madbloggere i løbet af tirsdagen, hvordan ost kan bruges på helt nye måder.

Pandekager med havtorn og blåskimmelost var en af de retter, som to madbloggere tilberedte på Mejeriforeningens stand, da International Food Contest åbnede tirsdag. Dagens tema var ’ost i nye klæder’, og madbloggerne Christina Bennetzen og Søren S. Willadsen gav deres bud på, hvordan man kan anvende ost i madlavningen på anderledes og kreative måder.

De har begge deltaget i kampagnen Ost & kos opskriftskonkurrence for madbloggere, og ud over pandekagerne tilberedte de røgede østers med osteskum, pizza med fire slags ost samt ostevafler i det lille køkken.

Christina Bennetzen begyndte først at spise ost som voksen, men nu er ost blevet en fast bestanddel i hendes madlavning.

”Ost kan løfte de fleste retter, og i kødløse retter er oste gode smagsgivere, samtidig med at de giver en god mæthed. Men det skal være de gode produkter – jeg gider ikke plastik-oste,” understregede Christina Bennetzen.

Søren Willadsen mener, at ost kan bruges i alt – også de søde retter.

”Ost kan bruges som et ekstra krydderi, fordi vi i dag - i modsætning til tidligere - kan få rigtig mange forskellige oste med hver deres smag, ligesom der er meget ekstra smag i mange af ostene,” sagde Søren Willadsen.

Madbloggerne opskrifter kan ses på Ost og Kos hjemmeside.