Hvilke butikker er bedst til at sælge mejeriprodukter?

Landbrug & Fødevarer introducerer en ny pris, der skal hædre detailkædernes bedste mejeriafdelinger.

”Mejeriprodukter er en stor del af dansk madkultur og noget af det, vi er mest berømte for ude i verden. Derfor er det helt naturligt, at vi nu får en pris til de butikker, der er stærkest inden for mejeri.”

Med disse ord opridser seniorkonsulent i L&F, Lærke Kirstine Lund, baggrunden for at organisationen nu introducerer en ’Mejeripris’, som skal sætte fokus på detailkædernes indsats i mejerikøleren.

Landbrug & Fødevarer uddeler i forvejen lignende priser inden for kød, frugt og grønt samt kantiner.

Den nye pris uddeles i to kategorier; bedste mejeriafdeling i discount og bedste mejeriafdeling i supermarked/hypermarked. Ligesom til de øvrige priser skal der udpeges nominerede, der bedømmes ud fra en række kriterier, før de endelige vindere kåres til branchens store festdag, Fødevaredagen, den 12. oktober på Hindsgavl Slot.

En hyldest til håndværk og oplevelser
”Det er en god tradition, vi har startet her, der både hylder håndværket og dem, der forstår at gøre de daglige indkøb til en oplevelse for kunderne. For hvorfor ikke tænke mejeriafdelingen som et flagskib for butikkerne – det ville måske rykke salget”, siger Lærke Kirstine Lund.

”I USA er mejeriafdelingen ofte dagligvarebutikkernes forhave. Derovre er synet af både cremede og faste oste det første, der møder forbrugeren. For ikke at tale om de amerikanske versioner af skyr, A-38 og creme-fraiche,” fortsætter hun.

Interesserede dagligvarekæder kan indstille op til to favoritbutikker frem til den 2. juni 2016. Ugen efter inviteres de deltagende kæder til Axelborg i København, hvor de skal præsentere deres bud på en vinder foran en jury.

Mejeripris-juryen består af: Mogens Poulsen, Thise Mejeri, Mette Schacht Færch, Arla, Leif Jørgensen, Naturmælk, Lars Witt, Mejeriforeningen, Henrik Libak, Libak Retail og Lærke Lund, Landbrug & Fødevarer.

Læs mere om mejeriprisen på L&F-hjemmesiden ’Gode råvarer’.

204.000 danskere så øko-køerne komme på græs

”Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest,” lyder det fra arrangørerne af søndagens traditionsrige event, hvor 59 økologiske landbrug landet over slap køerne fri på græs.

Læs mere

Økologisk festdag kan gøre op med fordomme om landbruget

En økomælkeproducent på Fyn ser Økodag som en vej til at give forbrugerne indsigt i landbrugets produktionsform. Økologisk Landsforening har forberedt landmændene på veganeres protester ved deres gårde på søndag.

Læs mere

Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.

Læs mere