01. januar 2016

Årets store fødevaretræf

Op mod 10.000 fagfolk fra fødevarebranchen forventes at besøge International FOOD Contest og FoodTech de første tre dage i november.

Det er årets helt store begivenhed i fødevarebranchen, når International FOOD Contest (IFC) og teknologimessen FoodTech inviterer indenfor i seks af de store haller i MesseCenter Herning fra den 1. til 3. november.

Her kan man se, lugte til og smage på cirka 1.500 kvalitetsfødevarer, primært inden for mejerikategorien, der alle er blevet bedømt af fagdommere, professionelle brugere og andre specialister. På FoodTech finder man det nyeste inden for den teknologi, der anvendes i fremstillingen og emballeringen af levnedsmidler.

”De to messer giver tilsammen et helt unikt indblik i, hvad der foregår indenfor dansk og international fødevareproduktion netop nu,” fastslår Head of IFC Lars Johannes Nielsen.

Ud over et væld af danske mejeriprodukter, vil der på IFC også være mulighed for at se og smage på mejeriprodukter fra mange andre lande som fx Canada, Island og England. Ligeledes kan man opleve kvalitetsprodukter fra andre grene af fødevareerhvervet, fra øl til fiskeprodukter, honning og meget andet. Fælles for alle produkter, producenter og fagfolk er, at kvalitet og faglighed ligger på et særdeles højt niveau.

”Der er altid mulighed for at forbedre og udvikle kvaliteten af vores fødevarer, ligesom der altid vil være behov for nye produkter og produktionsmetoder. I det arbejde kan IFC være en rigtig god inspirationskilde for mange fagfolk,” siger Lars Johannes Nielsen.

Studerende i kø til konkurrence

I forbindelse med FoodTech afholdes en række andre arrangementer, bl.a. FoodTech Student Challenge, hvor studerende dyster om at løse problemstillinger i fødevarebranchen bedst muligt.

Det er anden gang konkurrencen finder sted, og der har været overvældende interesse for at deltage. Mere end 1.100 studerende har således ansøgt om at få en af de 50 pladser. Ansøgerne repræsenterer 79 nationaliteter, og de kommer fra vidt forskellige studier, lige fra ingeniør- og medicinstudierne til studerende fra fødevarevidenskab og filosofi.

De 50 studerende fordeles på 10 hold, og hvert hold får en virksomhed tilknyttet. Under de tre dages FoodTech-messe arbejder holdene med hver deres case, og til slut kåres et vinderhold. Blandt opgavestillerne er blandt andre DuPont, Løgismose KMC og AAK.

Verdenskongres om hygiejne

Dette års FoodTech får desuden besøg af EHEDG's verdenskongres den 2. og 3. november. European Hygienic Engineering & Design Group er en organisation af bl.a. udstyrsproducenter, levnedsmiddelindustrien og forskningsinstitutioner, som har fokus på at fremme hygiejne i forbindelse med forarbejdning og emballering af levnedsmidler.

Se mejeriMAGASINETS tillæg om IFC her.