01. januar 2016

Mejerier hædrer Danmarks første yoghurtbutik

’The Yogurtshop’ i København har fået storbyfolket til at spise yoghurt til frokost. I dag blev de to unge kvinder bag butikken hædret med Mejeriforeningens ’Mælkepris’ og 25.000 kr.

”Det er friskt og anderledes initiativ, som helt konkret demonstrerer udviklingspotentialet i et godt basisprodukt som yoghurt. At det samtidig understøtter en sundhedstrend og har medvirket til at få moderne forbrugere til at spise yoghurt til frokost, gør ikke initiativet mindre imponerende. Der et tale om en original idé, som helt klart fortjener et skulderklap”.

Med disse ord begrunder Mejeriforeningens direktør, Jørgen Hald Christensen, at den kombinerede butik og café ’The Yogurtshop’ i København bliver hædret med årets ’Mælkepris’.

”’Fantastisk med anerkendelse”

Prisen og de medfølgende 25.000 kr. blev i dag overrakt til The Yoghurtshops to indehavere, Christina Sejr Wiboltt og Marike Peng Krogh, i forbindelse med afholdelsen af Mejeriforeningens generalforsamling på Skanderborg Park ved Skanderborg.

De to prismodtagere åbnede butikken i maj sidste år og har siden oplevet en jævnt stigende strøm af kunder til deres forretning i Indre København.

”Vi er utroligt glade for og stolte over at modtage prisen. Det er fantastisk at få denne form for anerkendelse, når man har kastet sig ud i at åbne Danmarks første yoghurtshop. Vi nyder hver dag at arbejde med mejeriprodukter og er så taknemmelige for, at jeres branche kan se værdien i det, vi gør”, lyder det fra de to veninder og forretningspartnere i en kommentar til prisen.

Alle vil have yoghurt

I The Yogurtshops lyse lokaler i Ny Adelgade i København serveres yoghurt, skyr og is, som anrettes i et bredt udvalg af variationer med frisk frugt, bær, puré, granola m.m. på toppen. Man kan enten nyde yoghurten ved bordene i butikkens lyse lokaler i Ny Adelgade eller få anretningen med sig i et bæger. De første kunder indfinder sig allerede fra morgenstunden.

”Folk spiser vores yoghurter til morgenmad, på vej til arbejdet, til frokost og som en snack i løbet af dagen. Vores kernekunde er en yngre kvinde med fokus på sund livsstil, men her kommer alle typer og aldersgrupper. Lige fra forretningsmænd til ældre ægtepar og børnefamilier,” fortæller Christina Sejr Wiboltt.

Hun og Marike Peng Krogh har kendt hinanden siden gymnasietiden og udviklede idéen til The Yogurtshop på baggrund af en fælles passion for yoghurt.

Om Mælkeprisen

Mælkeprisen – og kaldet ’Mejeribrugets Initiativpris’ - er indstiftet af Mejeriforeningen i 2008. Den tildeles en virksomhed eller enkeltperson, som i det forløbne år har taget et væsentligt og usædvanligt eller modigt initiativ til gavn for mejeribranchen. Prisen er blevet uddelt fem gange tidligere.