01. januar 2016

Karoline i fornemt selskab

RETRO Omkring 2.000 gæster bookede bord, da Moltkes Palæ midt i København i vinterferien satte de klassiske opskrifter fra Karolines Køkken sat på menuen.

Mens stenalderkost, nyt nordisk køkken og ’indbagt vandmand’ gennem flere år har sat trenden på mange restauranters menukort og i kogebøger, har Karolines Køkken netop fået bevis for, at danskerne stadig elsker de gamle, velkendte opskrifter. Der var stort set udsolgt, da Moltkes Palæ midt i København i vinterferien inviterede på rejecocktail, kalvesteg stegt som vildt og pandekager med appelsinsauce og is. For første gang var de klassiske opskrifter fra Karolines Køkken sat på en restaurantmenu, da palæets selskabslokaler i forbindelse med Copenhagen Dining Week blev forvandlet til en pop-up (dvs. midlertidig) restaurant.

”Vi fik solgt næsten alle de 2.000 pladser, vi havde udbudt. I løbet af de seks dage kom der rigtigt mange familier, men også mange unge mennesker, og alle var lige begejstrede for maden,” konstaterer restauratør René Bolvig fra Moltkes Palæ.

Dansk madkultur

Han mener, at mange mennesker kan finde en tryghed ved smagen af velkendt mad – især i en krisetid.

”Nogle kalder Karolines Køkken for mormormad, men vi foretrækker at kalde det dansk madkultur anno 2014 med respekt for mormor,” siger René Bolvig, som ikke vil afvise et lignende arrangement i fremtiden.

Også Britta Surland, som til daglig er opskriftudvikler i Karolines Køkken, var begejstret for arrangementet, hvor hun hjalp til i køkkenet.

”Det var en god og sjov idé at tage nogle klassiske opskrifter, som er cirka 50 år gamle, og så give dem et lille twist i moderne retning. Med den fine modtagelse, arrangementet fik, overvejer vi at gentage succesen – ikke som en fast Karolines Køkken-restaurant, men som pop-up-restauranter, hvor man serverer Karoline-retter i en afgrænset periode,” fortæller Britta Surland.