Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.

Skolemælk
Børn
Events
Børnene i 26 klasser/skoler kan glæde sig over at have fået penge fra Skolemælkslegatet.
Børnene i 26 klasser/skoler kan glæde sig over at have fået penge fra Skolemælkslegatet.

Øster Bjerregrav Skole i Randers er en af de i alt 26 klasser/skoler, der netop har fået besked om, at de modtager penge fra Mejeriernes Skolemælksordning. Skolen i Randers får 5.000 kr., og her kan eleverne i 0.A se frem til at få et hyggeligt rum med sækkestole og planter, hvor de kan trække sig lidt tilbage fra resten flokken.

Skolemælkslegatet uddeles to gange om året, forår og efterår, og pengene gives til aktiviteter eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for eleverne landet over. I alt bliver der denne gang uddelt 100.000 kr.

”Vi sender penge til 26 klasser/skoler landet over, og det er en fornøjelse, fordi pengene ofte giver børnene oplevelser, der måske ikke ellers var mulighed for at få. Vores mål er at bidrage til sundhed i meget bred forstand. Det handler bl.a. om gode oplevelser, der gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne og på skolerne,” forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Fra skaksæt til bondegårdsbesøg
Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der bl.a. givet penge til: bondegårdsbesøg, skaksæt, udekøkken, tilskud til cykler, udflugter, madpakkekursus, gynge, sund mad og superheltekursus.

”Desværre har vi jo ikke penge nok til at støtte alle gode formål hver gang, men heldigvis kan man søge Skolemælkslegatet to gange om året. Så det er bare med at søge igen, hvis man har en god idé. Næste gang er oktober 2019,” siger Jan Hermansen.

Se mere på Mejeriernes Skolemælksordnings hjemmeside Edutainmenthuset

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere