Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.

Skolemælk
Børn
Events
Børnene i 26 klasser/skoler kan glæde sig over at have fået penge fra Skolemælkslegatet.
Børnene i 26 klasser/skoler kan glæde sig over at have fået penge fra Skolemælkslegatet.

Øster Bjerregrav Skole i Randers er en af de i alt 26 klasser/skoler, der netop har fået besked om, at de modtager penge fra Mejeriernes Skolemælksordning. Skolen i Randers får 5.000 kr., og her kan eleverne i 0.A se frem til at få et hyggeligt rum med sækkestole og planter, hvor de kan trække sig lidt tilbage fra resten flokken.

Skolemælkslegatet uddeles to gange om året, forår og efterår, og pengene gives til aktiviteter eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for eleverne landet over. I alt bliver der denne gang uddelt 100.000 kr.

”Vi sender penge til 26 klasser/skoler landet over, og det er en fornøjelse, fordi pengene ofte giver børnene oplevelser, der måske ikke ellers var mulighed for at få. Vores mål er at bidrage til sundhed i meget bred forstand. Det handler bl.a. om gode oplevelser, der gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne og på skolerne,” forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Fra skaksæt til bondegårdsbesøg
Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der bl.a. givet penge til: bondegårdsbesøg, skaksæt, udekøkken, tilskud til cykler, udflugter, madpakkekursus, gynge, sund mad og superheltekursus.

”Desværre har vi jo ikke penge nok til at støtte alle gode formål hver gang, men heldigvis kan man søge Skolemælkslegatet to gange om året. Så det er bare med at søge igen, hvis man har en god idé. Næste gang er oktober 2019,” siger Jan Hermansen.

Se mere på Mejeriernes Skolemælksordnings hjemmeside Edutainmenthuset

Danskernes foretrukne mælk kommer nu udelukkende fra køer på græs

Drikkemælken Arla24 når fra gård til butik inden for 24 timer. Nu kan Arla også garantere, at mælken udelukkende kommer fra køer på græs.

Læs mere

Is, fest og hornmusik i Aabybro

I morgen lørdag fejrer Aabybro Mejeri for fjerde gang Isens dag med bl.a. gratis is, veteranbiltræf, fremvisning af mejeriet, salgsboder, helikopterrundture, omkring 5.000 gæster og et blæserorkester.

Læs mere

Voldsomt vokseværk i Thise

I april tog Thise Mejeri et stort, fuldautomatisk højlager i brug som led i et byggeri, der øger mejeriets kapacitet med over 50 pct. Snart følger opførelsen af et produktionsanlæg til ost. Byggelysten skyldes direktørens tro på, at der ikke er grænser for økologiens vækst.

Læs mere