Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.

Skolemælk
Børn
Events
Børnene i 26 klasser/skoler kan glæde sig over at have fået penge fra Skolemælkslegatet.
Børnene i 26 klasser/skoler kan glæde sig over at have fået penge fra Skolemælkslegatet.

Øster Bjerregrav Skole i Randers er en af de i alt 26 klasser/skoler, der netop har fået besked om, at de modtager penge fra Mejeriernes Skolemælksordning. Skolen i Randers får 5.000 kr., og her kan eleverne i 0.A se frem til at få et hyggeligt rum med sækkestole og planter, hvor de kan trække sig lidt tilbage fra resten flokken.

Skolemælkslegatet uddeles to gange om året, forår og efterår, og pengene gives til aktiviteter eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for eleverne landet over. I alt bliver der denne gang uddelt 100.000 kr.

”Vi sender penge til 26 klasser/skoler landet over, og det er en fornøjelse, fordi pengene ofte giver børnene oplevelser, der måske ikke ellers var mulighed for at få. Vores mål er at bidrage til sundhed i meget bred forstand. Det handler bl.a. om gode oplevelser, der gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne og på skolerne,” forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Fra skaksæt til bondegårdsbesøg
Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der bl.a. givet penge til: bondegårdsbesøg, skaksæt, udekøkken, tilskud til cykler, udflugter, madpakkekursus, gynge, sund mad og superheltekursus.

”Desværre har vi jo ikke penge nok til at støtte alle gode formål hver gang, men heldigvis kan man søge Skolemælkslegatet to gange om året. Så det er bare med at søge igen, hvis man har en god idé. Næste gang er oktober 2019,” siger Jan Hermansen.

Se mere på Mejeriernes Skolemælksordnings hjemmeside Edutainmenthuset

204.000 danskere så øko-køerne komme på græs

”Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest,” lyder det fra arrangørerne af søndagens traditionsrige event, hvor 59 økologiske landbrug landet over slap køerne fri på græs.

Læs mere

Økologisk festdag kan gøre op med fordomme om landbruget

En økomælkeproducent på Fyn ser Økodag som en vej til at give forbrugerne indsigt i landbrugets produktionsform. Økologisk Landsforening har forberedt landmændene på veganeres protester ved deres gårde på søndag.

Læs mere

Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.

Læs mere