Pris til Thise for bæredygtighed

Thise er kåret som det mest bæredygtige varemærke indenfor føde- og drikkevarer.

Bæredygtighed
Mejeri
Økologi
Priser
”På Thise Mejeri er vi både benovede og beærede over den store udmærkelse. For selv om man på mange områder kan sætte lighedstegn mellem økologi og bæredygtighed, så føler vi fortsat, at vi er langt fra målet om den fuldkomne bæredygtighed,” siger mejeriets adm. direktør Poul Pedersen i en kommentar til kåringen. (Foto: Flemming Jeppesen/Fokus)
”På Thise Mejeri er vi både benovede og beærede over den store udmærkelse. For selv om man på mange områder kan sætte lighedstegn mellem økologi og bæredygtighed, så føler vi fortsat, at vi er langt fra målet om den fuldkomne bæredygtighed,” siger mejeriets adm. direktør Poul Pedersen i en kommentar til kåringen. (Foto: Flemming Jeppesen/Fokus)

Et bredt udsnit af danske forbrugere har kåret Thise Mejeri som det mest bæredygtige varemærke inden for føde- og drikkevarer i Danmark i 2019.

Det er analysevirksomheden ’SB INSIGHT’, der har fået 40.000 respondenter til at vurdere 900 varemærker fra de nordiske lande.

”På Thise Mejeri er vi både benovede og beærede over den store udmærkelse,” udtaler adm. direktør Poul Pedersen og fortsætter:

”For selv om man på mange områder kan sætte lighedstegn mellem økologi og bæredygtighed, så føler vi fortsat, at vi er langt fra målet om den fuldkomne bæredygtighed. Det mål når vi formentlig aldrig. Til gengæld arbejder vi dedikeret på at forbedre indsatsen i hele fødekæden fra jord til bord.”

Blandt de områder, mejeriet i øjeblikket arbejder med, nævner Poul Pedersen: at udvikle nye fødevarekoncepter bl.a. græsmælk, at reducere energi- og vandforbruget på mejeriet, at formulere nye standarder for klimahandlingsplanerne hos mejeriets andelshavere og at finde mere bæredygtige emballagetyper

”Ridderslaget fra de danske forbrugere glæder os meget, men det forpligter os mindst lige så meget. Vi vil derfor arbejde målrettet for at leve op til den tillid, som danske forbrugere har vist os med denne kåring,” slutter Poul Pedersen.

Mejeriforeningen sætter fokus på knogleskørhed

Mere end en halv million danskere har knogleskørhed, men mange ved det ikke. Video og informationspiecer skal øge kendskabet til den oversete folkesygdom.

Læs mere

Masser af udfordringer for mejerierne

WORLD DAIRY SUMMIT 2019 Bæredygtighed, plantedrikke og forarbejdning er nogle af de udfordringer, der presser mejerisektoren, og som der bliver arbejdet med på internationalt plan.

Læs mere

Mælkens sukker og proteiner rummer mange fordele

WORLD DAIRY SUMMIT 2019 Mælkesukker og mælkeproteiner rummer mange positive egenskaber, som de færreste forbrugere kender til. Faktisk bør mejerierne promovere mælkesukkeret, mener en hollandsk professor.

Læs mere