Hvem smører Danmarks bedste madpakke?

Med Madpakkedysten 2019 inviterer Mejeriernes Skolemælksordning de yngste skoleelever til at lave den sundeste og mest lækre madpakke.

Aktiviteter
Børn
Skolemælk
Med dette forslag til madpakken blev 3.x på Vestskolen - Vestmarken i Odder en af sidste års vindere af madpakkedysten.
Med dette forslag til madpakken blev 3.x på Vestskolen - Vestmarken i Odder en af sidste års vindere af madpakkedysten.

De kommende tre måneder kan landets yngste skoleelever (0.-3. klasse) dyste om, hvem der kan smøre Danmarks bedste madpakke. Det er tredje år i træk, at Mejeriernes Skolemælksordning arrangerer Madpakkedysten, og sidste år deltog over 800 klasser i konkurrencen.

”Med Madpakkedysten ønsker vi at sætte fokus på det gode måltid i skolen, ikke mindst fordi den sunde madpakke er utrolig vigtig for god indlæring. Vi vil også gerne have børnene til at være aktive, når der skal smøres madpakker. Alle ved, at en madpakke man selv har smurt, smager meget bedre end en madpakke, som bare bliver stukket ned i skoletasken,” siger projektleder Louise Poulsen fra Mejeriforeningen.

Madpakker giver bekymringer
En undersøgelse viser, at rigtig mange forældre til børn i 0-klasse er usikre på, dels om barnet kan lide madpakken, eller den bare bliver smidt ud, dels om barnet kan nå at spise madpakken.

”Vi vil gerne bidrage til måltider fyldt med god energi frem for bekymringer. Derfor er en vigtig del af Madpakkedysten at få fokus på den hyggelige spisesituation i klassen og den sunde madpakke, som børnene nyder frem for at smide væk,” siger Louise Poulsen.

Klasser kan vinde tur på restaurant
Konkurrencen løber frem til og med maj måned, og Mejeriforeningen stiller undervisningsmateriale, quizzer og videoer til rådighed, som klasserne kan blive inspireret af og bruge i undervisningen.

Klasserne skal tage billeder og sende en god beskrivelse, når de laver Danmarks bedste madpakke. Hver måned kåres en vinder-klasse, og ud over at modtage det gyldne madpakketrofæ inviteres hele klassen en tur på restaurant.

Læs mere om det praktiske her

12 års vækst i den økologiske mejerieksport er brudt

De danske mejerier eksporterede i 2018 økologiske produkter for i alt 1,5 mia. kr. Det er 75 mio. kr. mindre end i 2017.

Læs mere

Se og hør om ostemagernes hemmeligheder

’Mød Danmarks ostestjerner’ hedder en ny serie med videoportrætter, hvor nogle af landets bedste ostemagere fortæller om deres passion for at lave ost.

Læs mere

På jagt efter den gådefulde sundhedsværdi i mejeriprodukter

Samspillet mellem proteiner, calcium og fedt i ost og andre mejeriprodukter giver en ekstra sundhedseffekt. Det ved forskerne, men de ved endnu ikke hvorfor. Effekten kaldes fødevarematricen, og det var emnet for en velbesøgt konference på Axelborg for nylig.

Læs mere