15. marts 2019

Hvem smører Danmarks bedste madpakke?

Med Madpakkedysten 2019 inviterer Mejeriernes Skolemælksordning de yngste skoleelever til at lave den sundeste og mest lækre madpakke.

De kommende tre måneder kan landets yngste skoleelever (0.-3. klasse) dyste om, hvem der kan smøre Danmarks bedste madpakke. Det er tredje år i træk, at Mejeriernes Skolemælksordning arrangerer Madpakkedysten, og sidste år deltog over 800 klasser i konkurrencen.

”Med Madpakkedysten ønsker vi at sætte fokus på det gode måltid i skolen, ikke mindst fordi den sunde madpakke er utrolig vigtig for god indlæring. Vi vil også gerne have børnene til at være aktive, når der skal smøres madpakker. Alle ved, at en madpakke man selv har smurt, smager meget bedre end en madpakke, som bare bliver stukket ned i skoletasken,” siger projektleder Louise Poulsen fra Mejeriforeningen.

Madpakker giver bekymringer

En undersøgelse viser, at rigtig mange forældre til børn i 0-klasse er usikre på, dels om barnet kan lide madpakken, eller den bare bliver smidt ud, dels om barnet kan nå at spise madpakken.

”Vi vil gerne bidrage til måltider fyldt med god energi frem for bekymringer. Derfor er en vigtig del af Madpakkedysten at få fokus på den hyggelige spisesituation i klassen og den sunde madpakke, som børnene nyder frem for at smide væk,” siger Louise Poulsen.

Klasser kan vinde tur på restaurant

Konkurrencen løber frem til og med maj måned, og Mejeriforeningen stiller undervisningsmateriale, quizzer og videoer til rådighed, som klasserne kan blive inspireret af og bruge i undervisningen.

Klasserne skal tage billeder og sende en god beskrivelse, når de laver Danmarks bedste madpakke. Hver måned kåres en vinder-klasse, og ud over at modtage det gyldne madpakketrofæ inviteres hele klassen en tur på restaurant.

Læs mere om det praktiske her

Vil du vide mere?