Arla har solgt sit sidste ’alpemejeri’

Syv år efter opkøbet af Allgäuland har Arla Foods netop solgt det sidste af de tre alpemejerier.

Arla
Ost
Med salget af mejeriet Bad Wörishofen er det slut med alpeoste fra Arla.
Med salget af mejeriet Bad Wörishofen er det slut med alpeoste fra Arla.

Arla har nu solgt det sidste af en række alpemejerier i det sydlige Tyskland, som selskabet købte i 2011 under navnet Allgäuland. Det fremgår af en pressemeddelelse fra det tyske Arla.

Mejeriet Bad Wörishofen var det største af de tre sydtyske mejerier med en årlig produktionskapacitet på 14.000 tons ost og en indvejning på omkring 180 mio. kg mælk. Der produceres forskellige typer af emmentaler og mozzarella. Køber af mejeriet er den belgiske virksomhed Vache Bleue. Ud over mejeriet omfatter salget også distributionsselskabet Martin Sengele Produits Laitiers, der sorterer og pakker oste til distribution i Frankrig.

’Med Vache Bleue er det lykkedes Arla Foods at finde en køber, der vil fortsætte arbejdet i Bad Wörishofen i sin nuværende form. Alle 73 medarbejdere fra produktion og administration vil fortsætte deres ansættelse på de hidtidige betingelser’, lyder det i pressemeddelelsen.

I forbindelse med salget af de to øvrige mejerier sidste år forklarede Arla, at selv om efterspørgslen efter specialoste er steget, foretrækker forbrugerne i stigende grad de kendte, stærke brands. Det var baggrunden for, at Arla valgte at sætte mejerierne til salg.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre prisen for handlen.

Danskernes foretrukne mælk kommer nu udelukkende fra køer på græs

Drikkemælken Arla24 når fra gård til butik inden for 24 timer. Nu kan Arla også garantere, at mælken udelukkende kommer fra køer på græs.

Læs mere

Is, fest og hornmusik i Aabybro

I morgen lørdag fejrer Aabybro Mejeri for fjerde gang Isens dag med bl.a. gratis is, veteranbiltræf, fremvisning af mejeriet, salgsboder, helikopterrundture, omkring 5.000 gæster og et blæserorkester.

Læs mere

Voldsomt vokseværk i Thise

I april tog Thise Mejeri et stort, fuldautomatisk højlager i brug som led i et byggeri, der øger mejeriets kapacitet med over 50 pct. Snart følger opførelsen af et produktionsanlæg til ost. Byggelysten skyldes direktørens tro på, at der ikke er grænser for økologiens vækst.

Læs mere