22. oktober 2018

Mejeribrugets ForskningsFond åbner for ansøgninger

Der kan nu søges om økonomisk støtte til forskningsprojekter, der fx vil kunne bidrage til sunde og sikre mejeriprodukter.

Mejeribrugets ForskningsFond (MFF) har netop åbnet for den årlige ansøgningsrunde om støtte til forskningsprojekter inden for mejeriforskning. Der kan søges om støtte til forskningsprojekter inden for MFF’s fire fokusområder: ’Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi’, ’Fødevaresikkerhed & analyser’, ’Sundhed & ernæring’ samt ’Fødevarehjælp og bedre fødevarer til flere’.

”MFF har et specifikt ønske om samarbejdsprojekter på tværs af forskellige fagdiscipliner og forskningsgrupper, da ny viden og forståelse af sammenhænge ofte opstår i feltet mellem disse,” siger chefkonsulent Grith Mortensen, som bl.a. er primus motor for den faglige behandling af ansøgningerne.

”Tværdisciplinær forskning og forskning, der tager højde for kædebetragtninger, vægtes derfor højt. Endvidere opfordres der til samarbejde med mejerier og/eller følgeindustri,” tilføjer hun.

MFF’s bestyrelse vurderer projekterne ud fra to hovedkriterier, nemlig ’høj faglig projektkvalitet og tydelig målsætning’ samt ’mejerimæssig relevans’.

Sidste år modtog MFF 28 projektforslag fra de danske forskningsmiljøer, hvoraf otte projekter med et samlet budget på knap 30 mio. kr. blev udvalgt af fondets bestyrelse.

Der er deadline for ansøgninger torsdag den 29. november 2018 kl. 23.59.

Se yderligere oplysninger her.

Vil du vide mere?