08. juni 2018

Mejeri venter stort rykind til ’Isens dag’

Omkring 3.000 mennesker forventes at besøge Aabybro Mejeri lørdag, hvor ’Isens dag’ afholdes for tredje år i træk.

Sidste år lagde op mod 3.000 is-entusiaster vejen forbi Aabybro Mejeri i Nordjylland, da mejeriet afholdt Isens dag. Med en vejrudsigt der – endnu engang – lover sol og temperaturer over 25 grader, forventer mejeriets ejer, N.H. Lindhardt, mindst lige så mange besøgende til dette års udgave af Isens dag, som afholdes i morgen, lørdag den 9. juni, fra kl. 13 til 16.

For at kunne klare det store rykind er der hyret 38 medhjælpere til dagen – de skal bl.a. sørge for at uddele smagsprøver og hjælpe med parkering.

Lokal is-dag

Det er N.H. Lindhardt, som for tre år siden indførte Isens dag; indtil videre fejres dagen kun på Aabybro Mejeri, men her er den til gengæld hurtigt blevet noget af et tilløbsstykke.

Ud over tilbuddet om gratis smagsprøver på mejeriets mange forskellige isprodukter byder arrangementet også på en række andre aktiviteter, som i høj grad er præget af familien Lindhardts store interesse for gamle og specielle køretøjer. Blandt andet kan man få et kig ind til familiens samling, der blandt andet rummer Krone 5, og derudover kommer der biler og motorcykler fra fire forskellige veteran- og motorklubber. Der bliver også mulighed for at købe en tur i helikopter og prøve kræfter med brydning.

Ud over de gratis smagsprøver på mejeriets forskellige is-varianter, holder mejeributikken og Café Privaten åbent det meste af dagen.

Travl måned

Isens dag falder i år i en periode, der i forvejen har været ekstrem travl på mejeriet - eller som N.H. Lindhardt udtrykker det, så har den seneste måneds mange varme sommerdage ’været dyre i strøm’. De høje temperaturer har givet danskerne ekstra trang til en kold is, og det har betydet, at mejeriets produktion har kørt for fulde omdrejninger – faktisk er der ifølge N.H. Lindhardt sjældent blev produceret så meget is på så kort tid på mejeriet.

Der er især run på softice og 5-liters pakker til iskiosker, caféer o.l., men også mejeriets Energitæt Is til sygehuspatienter og folk med lille appetit er efterspurgt i varmen.

Vil du vide mere?