Inspirerende mejeriafdelinger udløste priser til detailbutikker

Synlige mejerivarer, der inspirerer, og interaktion med kunderne, er kvaliteter, der går igen hos vinderne af Mejeriprisen 2018. Bilka One Stop, Field’s og Lidl Skive løb med sejren.

Events
Branchen
Glade vindere af årets Mejeripris i discountkategorien på scenen. Butikschef Rasmus Kloster Hansen og mejeriansvarlig Peter Holbæk Gregersen fra Lidl i Skive.
Glade vindere af årets Mejeripris i discountkategorien på scenen. Butikschef Rasmus Kloster Hansen og mejeriansvarlig Peter Holbæk Gregersen fra Lidl i Skive.

Der var jubel blandt personalet hos Bilka One Stop i Field’s og Lidl i Skive, da de blev kåret som vindere af Mejeriprisen 2018 på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen.Det årlige arrangement for danske fødevareleverandører og deres kunder i detailhandel og foodservice blev tirsdag afviklet på Hindsgaul Slot, og traditionen tro blev dagen rundet af med kåringen af en række butikker, kantiner m.m. der har udmærket sig på forskellige områder.

Vickie Enné Ryge, der er jurymedlem og chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, fortæller om de to butikker, som i år vandt Mejeriprisen:
”De to vinder-butikker skiller sig ud ved at inspirere til brug af mejeriprodukter med et hav af gode sameksponeringer i hele butikken. Fanger man som kunde de dygtige oste-specialister hos Bilka One Stop, Field’s, så får man en på opleveren. De er klædt på til at have en god kundedialog og har helt styr på ostens ABC. Hos Bilka kan man også deltage i forskellige mejeri-events fx ’lav din egen milkshake’ eller ’kærn dit eget smør’, så var juryen ikke i tvivl om, at vinderen i supermarkedskategorien var fundet.”

En inspiration og et forbillede
”Også i Lidl i Skive, der vandt i discountkategorien, er personalet meget dedikeret, og juryen er særlig imponeret over deres fokus på at få udvidet mejeriafdelingen til hele butikken. Man møder kategorien på hele kunderejsen rundt i butikken. I bake-off, i frugt- og grøntafdelingen, i vinområdet – og når der uddeles spændende smagsprøver. Der er ingen tvivl om, at Lidl Skive inspirerer og er forbilleder for deres kollegaer i branchen. Det er rigtig dejligt, at vi med Mejeriprisen kan sprede de gode takter fra vinderbutikkerne og dermed være med til at løfte hele kategorien,” siger Vickie Enné Ryge.

Stolte vindere
Det var to stolte vinder-afdelinger, der kom på scenen på Fødevaredagen og modtog deres trofæ som vindere af Mejeriprisen:
”Det er simpelthen så fedt lige nu. Vi har fået skabt et godt hold, der gør, hvad de kan for at få det til at lykkes hver dag, og det er dét, vi høster frugten af nu,” siger Esben Andreas, der er mejeriansvarlig hos BILKA One Stop, Field’s, og vinder i supermarkedskategorien.

Glæden var også stor hos Lidl i Skive:
”Det er en kæmpe, kæmpe ære. Jeg er nok nødt til lige at få det hele lidt på afstand, for det er lidt overvældende,” siger Peter Holbæk Gregersen, der er mejeriansvarlig hos Lidl i Skive.

Ostehandler vandt særpris
Ud over den traditionelle kåring af detailbutikkerne blev der i år uddelt en særpris med titlen ’Årets ostepionér’. Den gik til direktør Kasper Østergaard, Klingenberg Ost & Delikatesser, som juryen gerne ville give et særligt skulderklap for at have åbnet en række, nye spændende ostebutikker i en tid, hvor tendensen i mange år har været den modsatte: At antallet af specialbutikker med ost falder støt og roligt.

Mejeriprisens jury består af:
Majbritt Hansen, Dagrofa
Torben Lund, Rema 1000
Jørgen Boye, Salling Group
Lukas Hartmann, Lidl
Jacob Nissen, COOP
Dorthe Vester, Thise Mejeri
Erik Rasmussen, Them Andelsmejeri
Søren Edelholt, Arla
Nikka Jørgensen, Naturmælk
Lars Witt Jensen, Mejeriforeningen
Vickie Enné Ryge, Landbrug & Fødevarer

Læs mere om alle vinderne på Fødevaredagen 2018:
Detailbutikker
Katine/storkøkkener

204.000 danskere så øko-køerne komme på græs

”Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest,” lyder det fra arrangørerne af søndagens traditionsrige event, hvor 59 økologiske landbrug landet over slap køerne fri på græs.

Læs mere

Økologisk festdag kan gøre op med fordomme om landbruget

En økomælkeproducent på Fyn ser Økodag som en vej til at give forbrugerne indsigt i landbrugets produktionsform. Økologisk Landsforening har forberedt landmændene på veganeres protester ved deres gårde på søndag.

Læs mere

Skolemælk uddeler 100.000 kr.

26 klasser/skoler får penge fra Skolemælkslegatet til bl.a. fordybelsesrum, skaksæt og udekøkken.

Læs mere