Fem butikker nomineret til Mejeriprisen

Landbrug & Fødevarer uddeler igen i år Mejeriprisen, Slagterprisen og Frugt- og grøntprisen til butikker, som gør noget særligt inden for netop deres område.

Detailhandel
Events
Branchen
Priser
Mejeriprisen uddeles inden for såvel discountkæder som supermarkeder/hypermarkeder.
Mejeriprisen uddeles inden for såvel discountkæder som supermarkeder/hypermarkeder.

Pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer

Mejeriprodukter kan være en god smagsgiver til måltider over hele kostdøgnet. Blandt andet derfor uddeler Landbrug & Fødevarer til oktober en pris til landets bedste mejeriafdelinger, og de nominerede til den eftertragtede pris er nu fundet.

Vickie Enné Ryge, der er jurymedlem og ansvarlig for Mejeriprisen hos Landbrug & Fødevarer, siger: ”Vi oplever, at mejerikategorien spiller en større og større rolle som smagsgiver i måltidet. Fx spændende oste som topping på varme retter eller i salaten. Oste-tapas vinder frem. Mejeri har berettigelse i hoved- og mellemmåltider fordelt på hele dagen og alle ugedage.”

Vickie Enné Ryge glæder sig derfor over det nominerede felt: ”Vi har set et stort engagement hos butikkerne i forhold til oprindelse og friskhed. Den danske oprindelse på produkterne er afgørende for kunderne, og mejeriafdelingens fokus på friskhed er vigtig, fordi det vidner om butikkens holdning til friskhed generelt,” siger hun.

Høj faglighed
Der uddeles en Mejeripris inden for såvel discountkæder som supermarkeder/hypermarkeder, og blandt de mange indstillede butikker har juryen oplevet, at der er kommet et endnu større fokus på at sikre fagligheden blandt personalet i mejeriafdelingerne til fordel for kunderne.

De nominerede butikker vil i de kommende uger få uanmeldt besøg af såvel jurymedlemmer som ’mystery shopper’. Vindernavnene offentliggøres og priserne overrækkes på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 9. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

De nominerede i kategorien ’Discount’ er:
Lidl, Skive; Rema1000, Haderslev; Aldi, Svendborg

De nominerede i kategorien ’supermarkeder/hypermarkedet’ er:
Salling Super, Aarhus; Bilka One Stop, Fields, København S

Læs mere her

Smør sikrer rekordstor dansk mejerieksport i 2018

Med en samlet indtjening på 21,1 mia. kr. satte dansk mejerieksport rekord i 2018. Hovedårsagen var 35 pct. stigning i smøreksporten.

Læs mere

Hvem smører Danmarks bedste madpakke?

Med Madpakkedysten 2019 inviterer Mejeriernes Skolemælksordning de yngste skoleelever til at lave den sundeste og mest lækre madpakke.

Læs mere

Mindre mælk sikrer Them Mejeris fremtidsplaner

I løbet af 2019 skal Them Mejeri hente mindre mælk hos færre andelshavere – det vil ifølge mejeriets direktør give langt større fleksibilitet og gøre det muligt at drive mejeriet mere markedsorienteret.

Læs mere