De private mejeriers organisation fortsætter fornyelsen

39-årige Martin Aagaard Pedersen fra Nordex Food blev tirsdag valgt ind i bestyrelsen for Foreningen Danmarks Privatmejerier. Dermed fortsætter det generationsskifte, som blev indledt, da 28-årige Peter Staunsbæk sidste år trådte ind i foreningens ledelse.

Branchen
Organisationer
Mejeriejer Martin Aagaard Pedersen (tv.) er nyt medlem af bestyrelsen for Foreningen af Danmarks Privatmejerier. Ved siden af ham ses foreningens formand Jens Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri, Per Poulsen, Uhrenholt A/S og Lars Staunsbæk, Mammen Mejeri A/S. Se liste med samtlige bestyrelsesmedlemmer i slutningen af artiklen herunder.
Mejeriejer Martin Aagaard Pedersen (tv.) er nyt medlem af bestyrelsen for Foreningen af Danmarks Privatmejerier. Ved siden af ham ses foreningens formand Jens Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri, Per Poulsen, Uhrenholt A/S og Lars Staunsbæk, Mammen Mejeri A/S. Se liste med samtlige bestyrelsesmedlemmer i slutningen af artiklen herunder.

Foreningen Danmarks Privatmejerier er stille og roligt i gang med et generationsskifte i foreningens top. Sidste år trådte den nu 28-årige Peter Staunsbæk fra Mammen Mejerierne A/S ind i bestyrelsen, og i går blev den 39-årige mejeriejer Martin Aagaard Pedersen fra Nordex Food A/S valgt ind. Valget fandt sted i forbindelse med afholdelse af foreningens ordinære generalforsamling tirsdag aften i Agro Food Park i Aarhus.

”Nu skal jeg lige sætte mig ind i de forskellige elementer af bestyrelsesarbejdet, men overordnet set glæder jeg mig til at arbejde med det branchefællesskab, vi har i dansk mejeribrug,” udtalte Martin Aagaard Pedersen efter generalforsamlingen. ”I modsætning til mange andre i branchen har jeg ikke en baggrund som mejerist eller mejeriingeniør, men er uddannet cand. merc. og har tidligere arbejdet hos Coca Cola og Carlsberg. Jeg forventer at kunne bidrage med en mere kommerciel vinkel på tingene, og sammen med Peter Staunsbæk kan jeg forhåbentlig også komme med nogle gode bud på, hvordan vi sikrer, at de yngre generationer i fremtiden vil engagere sig branchens aktiviteter. Det er vigtigt, at vi både bevarer og udvikler mejeriernes helt unikke branchekultur.”

Martin Aagaard Pedersen overtager posten efter sin far, direktør Keld Pedersen, Nordex Food, som har valgt at træde ud af bestyrelsen. I Nordex Food er far og søn er i øjeblikket i gang med et glidende generationsskifte, der betyder, at Martin Aagaard Pedersen fra 1. januar 2019 bliver direktør for virksomheden.

”Lover godt for fremtiden”
I Foreningen af Danmarks Privatmejerier er formanden, mejeriejer Jens Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri, glad for den fornyelse, som Martin Aagaard Pedersen repræsenterer i bestyrelsen.

”Det er vigtigt, at vi får nogle nye vinkler på vores diskussioner i bestyrelsen. Og det kan Martin Aagaard Pedersen helt sikkert bidrage med, fordi han repræsenterer en yngre generation og desuden kommer med nogle helt andre erfaringer. Sammen med Peter Staunsbæk repræsenterer han en fornyelse og udvikling af privatmejeriernes organisation, som lover godt for fremtiden,” lyder det fra formanden.

I sin beretning kunne han se tilbage på et år med et godt og konstruktivt samarbejde med de øvrige mejerier i både Mejeriforeningen og i Mejeriudvalget, hvor Foreningen af Danmarks Privatmejerier er repræsenteret. I Mejeriforeningen er man i øjeblikket i gang med at formulere en ny strategi, og Jens Beierholm Poulsen opfordrede privatmejerierne til at spille ind med ideer og ønsker til den fælles brancheorganisation.

De private mejerier tegner sig (2016-17) for 5,9 pct. af mælkeindvejningen og 8,31 pct. af osteproduktionen i Danmark. Foreningen af Danmarks Privatmejerier har 16 aktive medlemmer, 7 firmamedlemmer og 16 passive medlemmer.

I forlængelse af tirsdagens generalforsamling var der et par faglige indlæg om mejeriforskning, Mejeriteknisk Selskab og netværkssamarbejde i fødevareindustrien. Chefkonsulent Grith Mortensen, Landbrug & Fødevarer, fortalte om arbejdet i Mejeribrugets ForskningsFond, mens Niels Osterland, præsident i Danmarks Mejeritekniske Selskab, fortalte om selskabet og dets samarbejde med Danish Food Cluster.

Bestyrelsen for Foreningen af Danmarks Privatmejerier pr. 12. juni 2018:
Mejeriejer Jens Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri I/S (formand)
Mejeriejer Lars Staunsbæk, Mammen Mejerierne A/S (næstformand - genvalgt)
Mejeriejer Martin Aagaard Pedersen, Nordex Food A/S (nyvalgt)
Mejeriejer Peter Staunsbæk, Mammen Mejerierne A/S
Mejeriejer N. H. Lindhardt, Aabybro Mejeri
Vice President Per Poulsen, Uhrenholt (genvalg)
Mejeriejer Ole Jørn Frederiksen, Jernved Mejeri (genvalg)

Endnu en britisk mavepuster til mejerierne

Efter tirsdagens nej til May’s Brexit-aftale lever Danmarks 3,7 mia. kr. store mejerieksport til Storbritannien fortsat en usikker tilværelse.

Læs mere

Mejeriernes egne butikker giver uvurderlig forbrugerkontakt

22 af landets mejerier har deres egne udsalgssteder. Og det er et hit både hos kunderne og på mejerierne, som kan teste nye produkter henover disken. Nyeste skud på stammen er Mammen Mejeriernes ’Ost & Deli’, som fik en ’forrygende start’ i julemåneden.

Læs mere

Hold mælken og hovedet koldt

KRYSTALKUGLEN Frygt ikke for veganerbølgen, men kig selskaberne bag plantebaserede produkter i kortene og følg stoppet for aflivning af tyrekalve op med flere håndgribelige tiltag inden for dyrevelfærd og klima. Det er nogle af rådene til mejeribranchen fra to fremtidsforskere.

Læs mere