Arla afskediger 195 ansatte

Som et led i selskabets spareprogram ’Calcium’ nedlægges 195 stillinger – primært på Arlas hovedkontor i Aarhus.

Arla
Branchen
Økonomi

Tidligere i år lancerede Arla et tre-årigt program ved navn ’Calcium’, som har til formål at opnå besparelser og effektiviseringer for mere end EUR 400 mio. og omdanne mejeriselskabet til en stærkere og mere konkurrencedygtig virksomhed. Som et led i dette program har Arla netop offentliggjort planer om at nedlægge 195 stillinger inden for globale funktioner som Finance, Legal & IT, Corporate Strategy, Member Relations, HR & Corporate Affairs.

Det drejer sig fortrinsvis om stillinger i virksomhedens hovedkontor i Aarhus, men et mindre antal stillinger på virksomhedens administrationskontorer andre steder i Europa vil også blive berørt, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Effektivisering af cheddar-produktion i UK
Samtidig lægges op til ændringer i selskabets osteproduktion i Storbritannien, hvor Arla har identificeret en stor mulighed for at optimere sin produktion af cheddarost og forbedre effektiviteten ved at samle driften på tværs af sine produktions-og pakkeanlæg, hvor kapaciteten i øjeblikket ikke udnyttes fuldt ud.

Der er således forslag om at indstille produktionen på Arlas anlæg i Llandyrnog og flytte produktionen af cheddar til mejerierne i Taw Valley og Lockerbie. Desuden foreslår Arla, at alle cheddar-pakkelinjer samles på pakkefaciliteten i Oswestry, og at de mindre pakkefaciliteter i Malpas og Lockerbie lukkes.

Den foreslåede konsolidering, som afhænger af resultatet af høringsprocessen, kan medføre, at omkring 154 stillinger nedlægges inden udgangen af 2018.

Større afkast til andelshavere
"Vi ønsker at nå vores mål om at opbygge et stærkere og mere konkurrencedygtigt Arla, som servicerer vores kunder og forbrugere bedre og giver vores andelshavere større afkast,” siger CEO i Arla Foods Peder Tuborgh i en kommentar til de aktuelle spareplaner. ”Det kræver at vi træffer en række svære beslutninger. For at Arla fortsat skal kunne leve op til vores Good Growth 2020-strategi, der forsyner millioner af forbrugere rundt om i verden med innovative mejeriprodukter, skal vi være en af de mest fleksible og forbrugerorienterede virksomheder på det aktuelle, tempofyldte og komplekse globale fødevaremarked."

"Det er aldrig let at sige farvel til værdsatte kolleger, især ikke under disse omstændigheder, og jeg vil gerne takke dem, der forlader os, for det bidrag, de har ydet til Arla Food, og jeg ønsker dem alt godt for fremtiden. Vi vil give vores fulde støtte til de kolleger, der er berørt af denne proces," siger han.

Michelin-kokke tryller med ost på Bornholm

Ost skal spille hovedrollen i forretten, når fire Michelin-kokke i morgen dyster ved Danmarks største kokkekonkurrence.

Læs mere

Danskernes favorit-ost er laktosefri

Nye undersøgelser slår fast, at Danbo og andre gule skæreoste er laktosefri, og det har mejerierne netop fået lov til at skrive på emballagen.

Læs mere

Meget engageret debat om klima og fødevarer på Folkemødet

Er en plantebaseret kost den mest bæredygtige måde at spise på? Sådan lød et af de spørgsmål, der satte gang i debatten på Mejeriforeningens møde, som paneldeltager Merete Myrup, ernæringschef/mælk i L&F, her refererer fra.

Læs mere