05. november 2018

26 skoler får Skolemælkslegat

Mejeriernes Skolemælksordning har netop uddelt i alt 100.000 kr. til oplevelser eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over.

Med pengene fra Mejeriernes Skolemælksordning kan 26 skoleklasser fra hele landet glæde sig til aktiviteter, der spænder lige fra gårdbesøg og madlavning til skakspil.

Christinelystskolen i Lemvig er en af de skoler, der havde så god en idé, at der nu er penge på vej fra Skolemælkslegatet. Skolen søgte om midler til etablering af et ude-køkken i forbindelse med skolens kolonihave. Kolonihaven er et tilbud til alle skolens klasser om undervisning i uderummet, og hvor man også kan komme og lave sociale arrangementer.

Støtter bredt

”Med Skolemælkslegatet kan vi bidrage til, at skolebørn og deres lærere får nogle rigtig gode oplevelser, der støtter sundheden i bred forstand og gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne,” siger Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

"Vi støtter meget bredt, så der er god mulighed for at få støtte til projekter og arrangementer, som ellers ikke var blevet til noget. Det er en stor fornøjelse at mærke, at klasserne er glade for at få en økonomisk håndsrækning, som gør en positiv forskel i hverdagen for trivsel og sammenhold,” siger Jan Hermansen.

Over 600 skoler havde ansøgt om legatet i efteråret 2018.

Børn er med i dommerkomité

I komiteen for Skolemælkslegatet sidder både repræsentanter fra Mejeriernes Skolemælksordning, elever, lærere og forældre, som sammen udvælger de projekter, der får penge.

Der er igen mulighed for at ansøge om skolemælkslegatet i marts 2019 – se mere på edutainmenthuset.dk, hvor der også er en række spændende aktiviteter for landets skoleklasser.

Vil du vide mere?