232.000 danskere til Økodag

Den årlige Økodag, hvor de økologiske malkekøer lukkes ud på græs, er et sikkert hit blandt mange danskere. I søndags var 232.000 en tur på landet for at opleve de firbenene springe ud af stalden på en af de i alt 73 gårde, der holdt åbent hus.

Økologi
Events
Malkekøer
At opleve de økologiske malkekøer blive lukket ud på græs i april er et sikkert hit blandt mange danskere. (Fot: Økologisk Landsforening)

 Cirka 232.000 danskere tog i går ud på landet for at se de økologiske køer danse. Klokken 12 åbnede stalddørene på 73 øko-gårde landet over, og køerne hoppede og sprang ud på marken i det fri efter en lang vinter i stalden, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse.

”Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest. Det er utroligt glædeligt, at danskerne bakker så massivt op om begivenheden. Det vidner om en stor interesse for økologi og dyrevelfærd og et ønske om at vide, hvor maden kommer fra,” siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, som i går deltog i den officielle åbning af Økodag på Hagens Mølle ved Skive i Midtjylland.

Per Kølster mener, at begivenheden er med til sikre, at flere køer får græs under klovene i sommerhalvåret. Ifølge den seneste evaluering af Økodag, har 78 pct. af de gæster, som ikke i forvejen købte mange øko-varer, således fået øget interesse for at købe økologiske fødevarer efter at have deltaget i Økodag.

”Til Økodag oplever danskerne ’live’, hvilken forskel de gør, når de køber økologisk mælk. De er simpelthen med til at sætte køerne fri. Dyrenes begejstrede forårsdans viser meget tydeligt, at det mest naturlige for en ko er at være ude på marken. Netop derfor skal alle økologiske køer på græs i sommerhalvåret, siger Per Kølster.

I en årrække har flere end 200.000 danskere deltaget i Økodag, og i år blev der sat besøgsrekord på gården Søbysøgaard på Fyn, hvor der var cirka 15.500 gæster.

Video
Oplev Anders Lund Madsen åbne Økodag på Hagens Mølle ved Skive (starter cirka 3:30 min. inde i videoen):  

OBS: Videoen kan desværre ikke vises i ældre udgaver af Explorer. Problemet løses ved at opdatere Explorer eller åbne siden i en anden browser: Firefox, Chrome etc.

Elever sætter ord på mejeriprodukter

Mejeriforeningen har udviklet et sensorisk undervisningsmateriale til fremtidens madprofessionelle på erhvervsskolerne.

Læs mere

Danskerne er klar til klimaindsats ved middagsbordet

68 pct. af danskerne mener, at det det vigtigt at spise bæredygtigt, viser ny undersøgelse fra Mejeriforeningen. Men mange savner viden om, hvordan man gør.

Læs mere

Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Blåskimmelosten Blå Grubé fra Thise Mejeri spillede hovedrollen, da Restaurant Jordnær søndag blev kåret som vinder af konkurrencen Danmarks bedste osteret 2018.

Læs mere