’Ikke mere mælk’ på Mælkens Dag

FN’s ’World Milk Day’ markeres den 1. juni over hele verden. I Danmark er YouTube-stjernerne Mika & Tobias med til at fejre Mælkens Dag to steder i landet.

Events
Mælk
Mika & Tobias optræder fredag den 1. juni i både Kolding og København med deres YouTube-hit ’Ikke mere mælk’.
Mika & Tobias optræder fredag den 1. juni i både Kolding og København med deres YouTube-hit ’Ikke mere mælk’.

Mælk er en central kilde til næring for mennesker over hele kloden, og ifølge FN er op mod en milliard mennesker beskæftiget i mejerisektoren på den ene eller anden måde. For at anerkende vigtigheden af mælk som en global fødevare blev World Milk Day - eller Mælkens Dag på dansk – etableret i 2001 af FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO). Den hvide drik er sidenhen blevet fejret hvert år den 1. juni i mere end 80 lande.

Mika & Tobias underholder
I Danmark bliver Mælkens Dag i år fejret med et arrangement to steder i landet, og begge steder deltager de to YouTube-stjerner Mika & Tobias, der netop blev kendt for deres sang om mælk, ’Ikke mere mælk’. Sangen er i skrivende stund afspillet mere end 6 millioner gange.

De unge herrer starter dagen i trampolinparken X-Jump i Kolding, og derfra tager de til København, hvor de om eftermiddagen går på scenen på Gråbrødretorv efter et VIP arrangement for heldige fans. Både hos X-Jump og på Gråbrødretorv er der underholdning, selfie-muligheder og masser af mælk til de fremmødte.

Håber på mange unge
Det er Mejeriforeningen, der arrangerer Mælkens Dag i Danmark. Her håber man især på, at mange unge vil deltage i festlighederne. Marketing manager i Mejeriforeningen, Lars Witt Jensen, er derfor rigtig glad for, at Mika & Tobias har sagt ja til at optræde med deres sang om mælk, som er populær blandt det yngre publikum.

"Mælk er en central råvare i mange familier, og der skal helst altid være mælk på køl til et glas, til vores kaffe og morgenmad. Vi bliver derfor irriterede, når vi glemmer at købe mælk. Den situation præsenterer Mika & Tobias på en humoristisk måde med deres sang. Det bliver en sjov og hyggelig dag i både Kolding og København, og jeg håber på et stort fremmøde," siger Lars Witt Jensen.

Døgnet varer 42 timer
Har man ikke mulighed for at deltage i aktiviteterne et af de to steder, kan man stadig være med til at fejre mælken. Mælkens Dag er en nemlig i høj grad også en online begivenhed, hvor man opfordres til at hæve glasset og skåle for mælken. Man deltager let ved at dele et billede eller en video af mælk og bruge hashtagget #WorldMilkDay. Sidste år blev hashtagget brugt i forbindelse med 625 millioner visninger på sociale medier blandt andet med en Instagram-post fra den kendte, engelske kok Jamie Oliver.

Normalt varer et døgn 24 timer, men Mælkens Dag varer i hele 42 timer. Dagen starter nemlig i New Zealand, og det sidste glas mælk bliver sænket i takt med, at solen går ned på Hawaii.

Dørene åbner hos X-Jump i Kolding kl. 10.00, og arrangementet på Gråbrødretorv begynder kl. 16.00. Alle er velkomne til at komme og fejre mælken begge steder.

Se Mika & Tobias musikvideo her: 'Ikke mere mælk'

Se mere om World Milk Day på: www.worldmilkday.org

Michelin-kokke tryller med ost på Bornholm

Ost skal spille hovedrollen i forretten, når fire Michelin-kokke i morgen dyster ved Danmarks største kokkekonkurrence.

Læs mere

Danskernes favorit-ost er laktosefri

Nye undersøgelser slår fast, at Danbo og andre gule skæreoste er laktosefri, og det har mejerierne netop fået lov til at skrive på emballagen.

Læs mere

Meget engageret debat om klima og fødevarer på Folkemødet

Er en plantebaseret kost den mest bæredygtige måde at spise på? Sådan lød et af de spørgsmål, der satte gang i debatten på Mejeriforeningens møde, som paneldeltager Merete Myrup, ernæringschef/mælk i L&F, her refererer fra.

Læs mere