Erhvervsfaglige mejeriuddannelser

Kold College ved Odense danner sammen med mejerivirksomhederne rammen om den erhvervsfaglige uddannelse til Mejerist, mens procesteknologuddannelsen med speciale i mejeriteknologi foregår på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Mejeristuddannelsen
Mejeristuddannelsen tilbyder en spændende, faglig og praktisk indgangsvinkel til mejeribruget, hvor du uddannes i mejerilære – dvs. produktion af ost, konsummælk, smør og mælkepulver. Du har også fag som maskinlære og virksomhedsøkonomi. I de enkelte fag får du rig mulighed for at afprøve teorien i praktiske øvelser i træningsmejeriet på Kold College ved Odense. Uddannelsen består af et grundforløb samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. I praktiktiden, der foregår på en arbejdsplads, bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Mejeristen arbejder bl.a. med produktion, logistik, miljøstyring, hygiejne, og produktkvalitet.

Fakta om mejeristuddannelsen

Varighed:
I alt 3 år, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb.

Adgangskrav:
9. eller 10. klasse eller tilsvarende.

Undervisning:
Klasseundervisning og praktiske øvelser i træningsmejeriet på Kold College ved Odense. Erhvervspraktik.

Udbyder:
Kold College, der er Danmarks eneste mejeriskole.

Læs mere:
https://www.koldcollege.dk/eud/levnedsmiddel/mejerist/

Procesteknologuddannelsen med speciale i mejeriteknologi
Uddannelsen til procesteknolog med speciale i mejeriteknologi er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Her får du mulighed for yderligere at dygtiggøre dig inden for mejeriområdet. Du specialiserer dig og kan bygge oven på fx mejeristuddannelsen, ligesom du som procesteknolog kan læse videre til mejeriingeniør. Mange procesteknologer er beskæftiget som projektledere og koordinatorer, som produktudviklere, produktions- og driftsledere, samt beskæftiget inden for teknisk salg og service. 

Fakta om procesteknologiuddannelsen med speciale i mejeriteknologi

Varighed:
2-årig erhvervsakademiuddannelse.

Adgangskrav:
Mejerist eller gymnasial baggrund.

Undervisning:
Klasseundervisning og praktiske øvelser.
Erhvervspraktik og afsluttende eksamensprojekt. 

Udbyder:
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Læs mere:
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole: https://www.eal.dk/uddannelser/procesteknolog/

Brexit har lange udsigter

Der kan stadig gå mange år, før Storbritannien er ude af EU, forklarede professor og EU-Kommissionens rådgiver Marlene Wind på Mejeriforeningens medlemsmøde. L&F’s cheføkonom satte tal på Brexits følger for mejerieksporten til UK, mens handelsselskabet Uhrenholts markedsanalytiker beskrev en presset global frihandel.

Læs mere

’Desserter giver livsglæde og fornøjelse’

Mejeriforeningen og Marie Holm følger op på sommerens dessertsucces med fire nye og sæsonaktuelle webfilm med lækre desserter.

Læs mere

International mælkekonference sætter fokus på klima og sundhed

Der er behov for nytænkning, hvis fremtidens mejeribrug skal bidrage med løsninger til både den globale klimakrise og til de sundhedsmæssige udfordringer, som mange forbrugere står overfor.

Læs mere